Invazia Samsung asupra Apple: Cu ce arme se cucereste imperiul

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 09:18
3547 citiri
Invazia Samsung asupra Apple: Cu ce arme se cucereste imperiul

Chiar daca Apple este compania care a beneficiat de cea mai mare atentie si faima in ultimii ani, incet, incet, unul dintre competitorii sai principali, Samsung, si-a facut simtita prezenta in industria hardware.

Compania care, intr-un timp, era vazuta a doua, la mare distanta, in cursa pentru dominatia industriei tehnologice, concureaza in prezent umar la umar cu Apple.

Devine tot mai clar, pentru majoritatea obervatorilor din industria IT, ca niciuna dintre cele doua companii nu se va distanta semnificativ una de alta prea curand.

Cum a devenit Samsung o compania atat de populara? De-a lungul anilor a oferit consumatorilor produse mobile de calitate, dar iin ultimii ani a reusit o performanta deosebita, prin intermediul produselor Android.

De la smartphone-uri la tablete si televizoare, Samsung a realizat ceea ce multi credeau ca fiind imposibil: sa se defineasca ca unul dintre jucatorii principali din piata.

Iata cateva dintre produsele si tehnologiile prin care Samsung a reusit sa surpe o mare parte din coata de piata a Apple.

Popularul Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 este cel mai popular smartphone din oferta Samsung. Potrivit ultimelor estimari, Samsung a depasit anul trecut, cu acest model, vanzaril de 30 de milioane de unitati. Asta inseamna o presiune enorma pentru iPhone. Pe de alta parte, Apple a reusit a reusit vanzari de 47,8 milioane de iPhone-uri doar in primul trimestru fiscal din 2013, incheiat la sfarsitul lunii decembrie 2012, in crestere de la 37 de milioane de unitati, vanzari inregistrate in perioada precedenta.

Samsung Galaxy S4

Multi analisti spun ca Samsung Galaxy S4 va fi si mai popular decat versiunea precedenta. Analistii au estimat ca Galaxy S4 va manca din cota de piata detinuta de iPhone 5, inclusiv in Romania, unde va impulsiona inclusiv o crestere a vanzarilor pentru modelul Galaxy S3.

Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung Galaxy Note 10.1 este cea mai buna tableta din oferta producatorului. Are un ecran mare, de 10,1 inci, include un stylus cu functii extrem de utile si usor de folosit si tinteste clientii de business, care vor sa-si foloseasca dispozitivul inclusiv pentru semnaturi digitale. Galaxy Note 10.1 este unul dintre produsele de baza ale Samsung, care defineste stilul companiei.

Interfata TouchWiz

Samsung a dezvoltat interfata TouchWiz, impreuna cu mai multi parteneri, pentru produsele cu display-uri touchscreen. De multe ori este identificata, gresit, cu un sistem de operare, dar este folosita de Samsung pentru functii complexe la smartphone-uri si tablete si nu este disponibila pentru licentiere, partenerilor externi.

Ultrabook-urile Samsung

Samsung cucereste prin diversitate, iar ultrabook-urile nu fac exceptie. Modelele sale de ultrabook-uri au inceput sa cucereasca gustul consumatorilor. Sony Vaio Duo 11 este un astfel de exemplu, tableta care se transforma in ultrabook, varf de lance al dispozitivelor mobile dotate cu sistemul de operare Windows 8.

Samsung Galaxy Camera

Samsung a spart gheata si este primul producator care s-a incumetat sa experimenteze daca poate avea succes cu un aparat foto imbracat cu sistem de operare Android. Dupa ce am utilizat acest aparat, as spune ca experimentul nu este un esec si ca Galaxy Camera incanta in acelasi fel in care iPhone se lasa asteptat si adulat chiar inca dinainte de lansare.

Galaxy Camera poate fi si trebuie numita "smartcamera", pentru ca este cea mai "inteligenta" camera foto de pe piata. Este o camera foto ce poate fi conectata la Internet prin intermediul tehnologiei 3G, 4G sau Wi-Fi.

#Samsung vs Apple, #produse Samung, #smartphone samsung, #vanzari Samsung , #stiri Samsung