Gadgeturile pentru monitorizarea starii de sanatate, cea mai noua tendinta printre utilizatori

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 09:18
1393 citiri
Gadgeturile pentru monitorizarea starii de sanatate, cea mai noua tendinta printre utilizatori

Gadgeturile pentru monitorizarea starii utilizatorului, cunoscute sub denumirea "wearable bands", au inceput sa fie tot mai cautate, inregistrand o crestere accentuata in a doua jumatate a anului trecut, tendinta care se va pastra si in 2014.

Pentru acest an, se estimeaza ca vanzarile totale de astfel de gadgeturi vor atinge 17 milioane de unitati, piata fiind stimulata de noile produse, conform companiei de cercetare Canalys.

Dintre aceste echipamente, cele inteligente au dominat piata in a doua jumatate a anului trecut avand o cota de piata de 50%, iar vanzarile s-au ridicat la 1,6 milioane de unitati.

Samsung, principalul competitor pe segmentul "smart"

Principalul competitor pe acest segment a fost, in semetrul al doilea din 2013, sud-coreenie de la Samsung, cu o cota de piata de 54%, in timp ce pe segmentul terminalelor "basic", piata a fost dominata de FitBit, care a acoperit 58% din cerere, dupa ce a lansat gadgeturile Flex si Force.

"Samsung a lansat Galaxy Gear, cu o campanie puternica de marketing care a atras o mare parte dintre consumatori, si a urcat pe prima pozitie la categoria gadgeturilor inteligente. (...) Echipamentele din categoria 'basic' au avut vanzari bune, insa cele inteligente au un ritm de crestere mai mare", a spus Chris Jones, analist principal la Canalys.

Desi aceasta piata este relativ mica, in prezent, acoperind doar segmentul fitness, aceste gadgeturi reprezinta, in opinia companiei de cercetare, o oportunitate si pentru segmentul medical, apreciind ca 2014 va fi un an foarte bun pentru acestea.

Canalys estimeaza ca in acest an, segmentul acestor terminale 'smart' va ajunge la opt milioane de unitati.

La nivelul intregii piete a gadgeturilor portabile pentru fitness, trendul de crestere se va mentine, iar vanzarile vor ajunge la peste 23 de milioane de unitati in 2015 si la peste 45 de milioane de unitati, in 2017.

"Vor fi inovatii care vor schimba industria medicala in acest an, iar cum gradul de constientizre in privinta sanatatii personale a crescut, vor fi tot mai multi care vor purta un astfel de 'calculator'", a spus Daniel Matte, analist Canalys.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata gadget, #studiu gadget, #studiu canalys, #samsung gadget , #stiri Samsung