Consultantul tau personal pentru un somn odihnitor

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 00:00
3309 citiri
Consultantul tau personal pentru un somn odihnitor
Foto: Pixabay

Somnul este important pentru sanatate, iar multi dintre noi suntem ocupati si stresati si nu reusim sa dormim cele sapte pana la noua ore recomandate in fiecare noapte, riscand astfel sa ne punem in pericol sanatatea.

Lipsa de somn e asociata unor probleme importante, precum performanta scazuta, greseli mai frecvente si risc de accidente ridicat.

Daca te confrunti cu aceste probleme, Business24 iti recomanda Samsung SleepSense, un nou dispozitiv, care ajuta la imbunatatirea calitatii somnului. Samsung SleepSense a fost prezentat la IFA Berlin 2015.

Noul Samsung SleepSense te ajuta sa monitorizezi si sa iti intelegi obiceiurile de somn, sa inveti sa iti imbunatatesti procesul de odihna, fara sa fii nevoit sa apelezi la ajutor extern. Samsung SleepSense poate fi consultantul tau personal.

Acest dispozitiv de monitorizare foloseste tehnologie patentata pentru a analiza cantitatea si calitatea somnului, generand rapoarte personalizate despre somn si oferind recomandari despre cum iti poti imbunatati somnul, toate acestea prin intermediul unei aplicatii pe smartphone.

Intelege-ti somnul

Samsung SleepSense este usor de folosit: trebuie doar sa asezi senzorul sub saltea, sa descarci aplicatia SleepSense si sa conectezi senzorul la aplicatie. SleepSense isi va face treaba in timp ce tu dormi.

SleepSense, care urmeaza sa fie disponibil pentru consumatori, este un senzor precis de monitorizare, cu o acuratete de pana la 97%.

Senzorul contactless inregistreaza si analizeaza in timp real pulsul, ritmul respirator si miscarile din timpul somnului, astfel incat sa primesti in fiecare dimineata informatii despre somnul tau.

Analiza procesului de somn si scorul sunt redate in functie de rezultatele medii pentru fiecare varsta.

Scorul este calculat in functie de sapte indicatori: timpul pe care l-ai petrecut dormind, eficienta somnului, timpul necesar pentru a adormi, de cate ori te-ai trezit, timpul petrecut in somn REM si timpul petrecut in somn profund.

Sfatul expertului pentru imbunatatirea somnului

In functie de scorul individual obtinut, aplicatia va oferi, de asemenea, recomandari importante pentru imbunatatirea odihnei.

Profesor Dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School Professor a colaborat cu Samsung pentru a dezvolta sfaturi profesioniste, personalizate, care sa ajute la imbunatatirea calitatii somnului, in functie de stilul de viata, de obiceiurile nutritionale si de cele care tin de practicarea sporturilor.

In functie de analiza somnului, vei primi sfaturi despre imbunatatirea calitatii odihnei.

Control inteligent al mediului in care dormi

Un mediu confortabil este foarte important pentru calitatea somnului. Astfel, pentru a asigura un mediu propice somnului si cele mai bune conditii de odihna, Samsung SleepSense poate fi conectat la electrocasnicele inteligente, astfel incat sa poti controla aerul conditionat sau sa opresti televizorul cand adormi.

Totodata, senzorul se poate conecta cu aplicatia Samsung SmartThings, care controleaza o serie de dispozitive din casa, precum termostatul, camerele de supraveghere sau becurile, toate acestea avand o importanta majora atunci cand dormi.

Trezeste-te odihnit

Atunci cand alarma te trezeste in perioada de somn profund, risti sa ramai dezorientat si iritat pentru intreaga zi. Functia SmartAlarm te trezeste treptat, analizand datele colectate in timpul diferitelor faze de somn si identificand timpul optim de trezire.

In acest fel vei fi plin de energie pe durata intregii zile.

Ajutor pentru cei dragi

Daca esti ingrijorat ca membrii familiei nu reusesc sa aiba un somn odihnitor, poti folosi SleepSense pentru a analiza si somnul lor: punand senzorul sub saltea si selectand optiuna "family care", vei primi pe email o analiza a calitatii somnului acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#probleme somn, #Samsung SleepSense, #dispozitiv inteligent somn , #stiri Samsung