Apple a pierdut o lupta juridica in fata Samsung privind iPad, in Marea Britanie

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 08:44
1488 citiri
Apple a pierdut o lupta juridica in fata Samsung privind iPad, in Marea Britanie

Apple a pierdut o lupta juridica in fata Samsung, in Marea Britanie, in care acuza compania sud-coreeana ca a incalcat un patent referitor la designul iPad, relateaza Financial Times.

Inalta Curte din Londra a mentinut o decizie anterioara a judecatorului Colin Birss, potrivit careia tabletele Galaxy "nu sunt suficient de cool" pentru a fi confundate cu iPad.

Un juriul format din trei judecatori a decis totodata ca timp de cel putin o luna Apple trebuie sa plaseze un link pe pagina principala a site-ului sau prin care utilizatorii sa poata citi decizia.

"Recunoasterea trebuie sa vina direct de la sursa. Nimic mai putin nu va avea indeplini pe deplin aceasta sarcina", a afirmat judecatorul Robin Jacob in decizia scrisa.

Apple a sustinut ca trei modele ale Galaxy Tab seamana prea mult cu designul iPad. Un tribunal britanic a stabilit insa ca exista diferente intre tablete, legate de grosime si alte elemente.

Decizia Inalte Curti "este una pragmatica, care impiedica Apple sa monopolizeze o serie de aparate, astfel ca va fi mentinuta concurenta", a declarat Adam Leach, analist la firma de consultanta Ovum.

In acest an vor fi vandute la nivel mondial 130 de milioane de tablete, numarul acestora urmand sa ajunga la 350 milioane de unitati in 2017, potrivit Ovum.

Disputa juridica dintre Apple si Samsung are loc in numeroase jurisdictii din intreaga lume, in tari precum Spania, Germania si Coreea de Sud.

In august, Samsung a suferit o mare lovitura, cand un tribunal din California a acordat Apple despagubiri de 1 miliard de dolari, dupa ce a constatat ca producatorul sud-coreean a incalcat mai multe pantente ale iPhone.

Samsung a reactionat in aceasta luna prin depunerea unor documente in California, potrivit carora iPhone 5 foloseste ilegal tehnologie privind datele wireless.

Reprezentantii Samsung au salutat decizia tribunalului britanic, iar cei ai Apple au refuzat sa comenteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces samsung apple, #proces iPad Samsung Apple, #lupta Apple Samsung , #stiri Samsung