Samsung anticipeaza rezultate "nu prea bune". De vina, Apple si companiile chineze

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:31
1337 citiri
Samsung anticipeaza rezultate "nu prea bune". De vina, Apple si companiile chineze

Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, se asteapta ca rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea sa fie "nu prea bune", a declarat directorul financiar al companiei, Lee Sang Hoon, in contextul concurentei acerbe cu Apple si rivali din China.

Declaratia directorului a fost confirmata de companie, dupa ce a aparut initial in presa din Coreea de Sud. Analistii consultati de Bloomberg se asteapta ca Samsung sa anunte pentru trimestrul care se incheie in iunie profit operational de 8.400 de miliarde de woni (8,2 miliarde de dolari).

Profitul companiei a scazut de la nivelul record de 10.200 miliarde de woni inregistrat in trimestrul al treilea din 2013, intrucat telefoanele din gama Galaxy sunt concurante puternic de iPhone-ul Apple pe piata smartphone-urilor scumpe si de companii din China pe segmentul dispozitivelor ieftine.

Samsung lanseaza televizoare de lux si investeste in cipuri de memorie, pentru a reduce dependenta de divizia de telecomunicatii a companiei, care genereaza peste trei sferturi din castiguri.

Compania ar putea raporta rezultate financiare preliminare pentru trimestrul al doilea incepand de saptamana urmatoare.

Firma de cercetare IBK Securities estimeaza ca livrarile de smartphone-uri ale Samsung au scazut de la 87,5 milioane de unitati in primul trimestru la 78 milioane de unitati in al doilea.

In timp ce Samsung a livrat anul trecut circa o treime din smartphone-urile vandute la nivel global, ascensiunea rivalilor din China a incetinit expansiunea companiei din Coreea de Sud. Producatorul chinez de smartphone-uri Xiaomi se asteapta la o crestere a vanzarilor de cinci ori , la 100 de milioane de unitati, pana in 2015.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#samsung electronics, #producator smartphone Samsung, #profit samsung , #Rezultate financiare