Racheta Samsung: Profit record, datorita telefoanelor Galaxy

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 08:43
1805 citiri
Racheta Samsung: Profit record, datorita telefoanelor Galaxy

Samsung Electronics, cea mai mare companie de tehnologie din lume dupa venituri, a inregistrat un profit operational record, de 5,9 miliarde de dolari, in trimestrul incheiat in iunie. Vanzarile de telefoane din seria Galaxy au ajutat producatorul sa depaseasca Apple.

Estimarile pentru trimestrul care se va incheia in septembrie sunt si mai optimiste, compania asteptandu-se la un profit record de 7 miliarde de dolari. Afacerile din domeniul telefoanelor mobile genereaza 60% din veniturile companiei.

Profiturile diviziei de telefoane mobile s-au dublat de la an la an, potrivit Reuters.

Actiunile Samsung, care produce si televizoare, monitoare si cipuri de memorie, s-au apreciat cu 4,7% dupa anuntarea rezultatelor.

"Rezultatele solide ale diviziei TV arata o rezistenta impotriva crizei din zona euro, in timp ce divizia mobila a devenit un puternic generator de venituri datorita vanzarilor de dispozitive Galaxy", a spus Seo Won-seok, un analist in cadrul Korea Investment & Securities.

JK Shin, seful diviziei telecom din cadrul Samsung, a declarat duminica pentru Reuters ca vanzarile de telefoane Galaxy S III, cel mai agresiv competitor al iPhone, au fost mai bune decat previziunile initiale, de cel putin 10 milioane de unitati in primele doua luni, dupa lansarea de la sfarsitul lunii mai.

Producatorul va lansa inca un model Galaxy Note, spre sfarsitul acestui an, pentru a contrapune lansarea de noi produse Apple.

Samsung, care a devenit cel mai mare producator de telefoane mobile, detronand domnia de 14 ani a Nokia, a vandut, potrivit estimarilor, cel putin 50,5 milioane de smartphone-uri in trimestrul incheiat in iunie, vanzari aproape duble fata de cele inregistrate de Apple cu iPhone, de 26 de milioane de unitati.

Vanzarile Apple s-au redus cu 26% in trimestrul incheiat in iunie, pe fondul crizei economice din Europa si din cauza asteptarii create in jurul lansarii iPhone 5.

Analstii au estimat ca Samsung, care controleaza in prezent peste o treime din piata globala de smartphone-uri, va vinde intre 15 si 20 de milioane de telefoane Galaxy S III in trimestrul din septembrie.

Batalia brevetelor de inventie

Samsung, care este evaluata la 160 de miliarde de dolari, cel mai mare producator de televizoare din lume, a inregistrat un profit operational de 5,9 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie, in crestere cu 79% de la an la an si cu 15% fata de recordul anterior, inregistrat in martie.

Totusi, profitul net al companiei, de 4,5 miliarde de euro, este doar jumatate din cel al Apple, de 8,8 miliarde de euro, generat in ultimul trimestru din vanzarea de iPhone-uri, iPad-uri si computere Mac.

Cei doi giganti tehnologici sunt angrenati intr-o batalie juridica global, pe marginea diverselor brevete de inventie folosite pentru produsele lor.

#rezultate financiare Samsung, #cifra afaceri Samsung, #vanzari telefoane Galaxy Samsung , #Rezultate financiare