Profitul Samsung in T2 a fost afectat de situatia economica a Europei

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 11:31
2832 citiri
Profitul Samsung in T2 a fost afectat de situatia economica a Europei

Samsung Electronics, cel mai mare producator de televizoare si telefoane mobile, a raportat venituri dezamagitoare pentru trimestrul al doilea, alimentand temerile ca tensiunile din Europa trag in jos cererea pentru electronice, desi profitul companiei sud-coreene a atins un nou record.

Actiunile Samsung s-au depreciat vineri la Seul cu 2,4%, fata de un declin de 1,2% al principalului indice bursier, si au inregistrat cea mai puternica scadere valorica de pe bursele asiatice, potrivit Bloomberg.

Vanzarile companiei s-au plasat in trimestrul al doilea la 47.000 miliarde woni, echivalentul a 41 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor. Veniturile dezamagitoare au eclipsat cresterea puternica a profitului, care a atins un nou record.

Profitul grupului sud-corean a crescut cu 79% in perioada analizata fata de trimestrul al doilea al anului trecut, la 6.700 miliarde woni, adica 5,8 miliarde dolari, peste cifrele anticipate de analistii financiari.

Cererea de consum este amenintata de criza datoriilor de stat din zona euro si impactul ei asupra economiei mondiale. Bancile centrale din zona euro si China au coborat joi dobanzile de politica monetara, in timp ce Banca Angliei a extins o facilitate de lichiditate, pentru a stimula economia. Beijingul a coborat de asemenea rezervele minime obligatorii, pentru a incuraja creditarea. Rezerva Federala a Statelor Unite a decis de asemenea in luna iunie sa extinda un program de preschimbare a obligatiunilor din portofoliu in titluri cu scadenta mai indelungata, pentru a impinge in jos costul creditului.

Succesul smartphone-urilor Galaxy a alimentat in ultimii doi ani profitul si marja de castig a Samsung. Analistii estimeaza ca profitul diviziei de telefoane a crescut de peste doua ori in trimestrul al doilea, la echivalentul a 3,8 miliarde de dolari, iar vanzarile au crescut de doua ori, la 21,1 miliarde dolari.

Samsung a livrat 50 de miliaone de smartphone-uri in perioada aprilie - iunie, potrivit estimarilor CLSA Asia-Pacific Markets, iar noul model premium Galaxy S III, lansat in luna mai, s-a vandut in sapte milioane de exemplare.

Grupul a devenit in primul trimestru lider mondial de vanzari atat pe piata telefoanelor mobile, cat si pe segmentul smartphone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Samsung rezultate financiare T2, #evolutie actiuni Samsung, #Samsung profit T2 , #Rezultate financiare