Esecul Galaxy Note 7 loveste in bursa din Coreea de Sud, unde Samsung conteaza in proportie de 18%

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:46
3289 citiri
Esecul Galaxy Note 7 loveste in bursa din Coreea de Sud, unde Samsung conteaza in proportie de 18%
Foto: news.transport.gov.mt

Nu doar Samsung are de suferit in urma dezastrului reprezentat de retragerea de pe piata a smartphoneului Galaxy Note 7, ca urmare a pericolului de explozie a dispozitivului, ci intreaga piata bursiera din Coreea de Sud.

Banca JP Morgan Chase a retrogradat gradul de atractivitate a pietei de capital din tara asiatica, in urma fiascoului reprezentat de dispozitivul problema lansat si retras de pe piata de Samsung, anunta revista Quartz.

Samsung are o influenta de 18% in indicele KOSPI al bursei din Coreea de Sud fiind in masura sa schimbe perceptia investitorilor asupra bursei de valori din aceasta tara.

Actiunile Samsung au pierdut 3 procente din valoare din 11 octombrie si pana in prezent, ca urmare a anuntului facut de companie referitor la retragerea de pe piata a telefonului cu risc de explozie.

O analiza recenta arata ca Samsung ar putea inregistra pierderi de 2,3 miliarde de dolari, o destul de mari ca sa influenteze evolutia indicilor bursieri din Coreea de Sud.

In acelasi timp, lovitura primita de companiile coreene listate la bursa pare sa aiba un ecou pozitiv pe piata de valori din Taiwan, atentia investitorilor din regiune mutandu-se catre bursa din micul stat insular.

Totodata, rivalii Apple par sa profite si ei de problemele inregistrate de compania sud-coreeana, comenzile pentru iPhone 7 inregistrate in luna septembrie depasind asteptarile analistilor si ridicand pretul actiunilor gigantului IT din SUA.

#pierderi Samsung, #scandal Samsung Galaxy Note 7, #bursa Coreea de Sud, #companii Coreea de Sud , #Rezultate financiare