Apple vs Samsung: Gigantii pietei de smartphone se lupta in vanzari

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 19:43
3849 citiri
Apple vs Samsung: Gigantii pietei de smartphone se lupta in vanzari

Apple si Samsung, doi dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile, au anuntat evolutii financiare spectaculoase pentru primul trimestru al acestui an, acestea detinand impreuna 70% din piata smartphone-urilor.

In timp ce vanzarile de iPhone reprezinta 50% din veniturile Apple, comercializarea de smartphone-uri aduce peste 40% din veniturile Samsung. Cele doua companii sunt cei mai mari competitori pe segmentul de smartphone. Intrebarea pusa de Business Insider este cine va castiga competitia.

Strategy Analytics considera ca Samsung va domina piata smartphone-urilor, datorita vanzarilor de 44,5 milioane de unitati in primul trimestru al 2012, in timp ce Apple a vandut numai 35 de milioane de unitati.

Conform unei alte analize, realizata de iSuppli, Apple va castiga competitia, dupa ce, conform datelor detinute de ei, Samsung a vandut "doar" 32 milioane de smartphone-uri in loc de 44,5 milioane unitati.

Samsung, cele mai mari vanzari la telefoane "clasice"

Cele mai recente date oferite de iSuppli arata ca Samsung Electronics a depasit Nokia in primul trimestru din 2012 la vanzarea de telefoane mobile "clasice", dar a ramas pe locul al doilea pe segmentul smartphone-urilor, dupa Apple.

Samsung a vandut 92 milioane de telefoane mobile in primul trimestru, cu 13% mai putine decat in ultimul trimestru al 2011. In aceeasi perioada, Apple a vandut 35 milioane de unitati, dar livrarile sale au scazut cu 5% fata de trimestrul precedent.

Nokia a vandut 14 milioane telefoane mobile, cu 27% mai putine fata de trimestrul incheiat in decembrie 2011.

Datele iSuppli confirma faptul ca Apple ramane pe o pozitie similara cu cea din trimestrul al IV-lea din 2011, cand vanzarile sale au scazut cu 5%, in timp ce vanzarile Samsung se diminuasera cu 11%.

Samsung si Apple continua investitiile pe piata smartphone-urilor

Pe de alta parte, Wayne Lam, analist sef in cadrul IHS, declara ca Samsung va continua investitiile in componentele de hardware si software. Analistul arata ca Samsung nu a inregistrat o crestere numai pe piata smartphone-urilor, ci a evoluat in toate celelalte categorii de produse. In plus, Samsung isi va lansa la inceputul lunii mai noul telefon Galaxy S3.

Noua generatie de smartphone-uri din familia Galaxy S va fi dotata cu un procesor quad-core Exynos 4 Quad. La sfarsitul acestui an si Apple are in plan lansarea unui nou telefon care va fi dotat cu un procesor quad-core seria A.

Nokia, surclasata in topul telefoanelor mobile, lupta pentru un loc in clasamentul smartphone-urilor

Samsung a ajuns pe primul loc pe piata telefoanelor mobile, surclasand Nokia care ocupa aceasta pozitie inca din 1998.

Ian Fogg, analist in cadrul IHS, este de parere ca piata telefoniei mobile va creste in principal pe segmentul smartphone-urilor, piata la care Samsung s-a adaptat foarte bine. In schimb, Nokia se afla inca intr-o faza de tranzitie in strategia sa, ceea ce se poate vedea din scaderea vanzarilor companiei finlandeze.

Pentru 2012, analistii se asteapta ca vanzarile de smartphone sa creasca cu 35%.

In timp ce smartphone-urile reprezinta 34% din vanzarile de telefoane ale companiei Samsung, in cazul Nokia, acest procent este de numai 14%, compania revenindu-si in ultimele luni datorita vanzarilor de telefoane din gama Lumia.

In plus, Samsung ofera telefoane care ruleaza diverse sisteme de operare, precum Android, al celor de la Google, Windows Phone, al Microsoft, si propriul sau OS.

Smartphone-urile Nokia vor fi de acum dotate doar cu sistemul de operare Windows Phone, in urma intelegerii dintre Nokia si Microsoft din 2011. Anterior, telefoanele companiei rulau sistemul Symbian, a carui ultima versiune, Belle functioneaza pe modelul 500.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Samsung Apple smartphone concurenta, #Nokia Samsung Apple smartphone , #Rezultate financiare