Actiunile Samsung, in crestere dupa castigarea procesului cu Apple

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:30
1738 citiri
Actiunile Samsung, in crestere dupa castigarea procesului cu Apple

Actiunile Samsung Electronics au crescut la bursa din Seoul dupa ce Apple nu a reusit sa blocheze vanzarea telefoanelor Galaxy si tabletei companiei in SUA.

Indicele Samsung a castigat 1,5 procente, echivalentul a 1,06 milioane dolari, pana la inchiderea sedintei de tranzactionare, in timp ce indicele de referinta Kospi s-a apreciat cu 0,4 procente, scrie Bloomberg.

Tribunalul din San Jose, California, a dat un verdict impotriva Apple, care dorea interzicerea vanzarii de telefoane 4G ale Samsung si a Galaxy Tab 10.1 in Statele Unite. Victoria Samsung vine dupa o alta decizie asemanatoare, luata de Curtea australiana in noiembrie. Aici s-a ridicat interdictia de comercializare a produselor Samsung, aceasta fiind o prima victorie majora pentru compania sud-coreeana, care este implicata in peste 30 de procese cu Apple la nivel global.

"Situatia se imbunatateste pentru Samsung," a declarat un analist din Seoul. "In cel mai bun caz, Samsung va primi si drepturi de autor de la Apple."

Conflictul ar putea sa continue in ciuda deciziei tribunalului din San Jose. "Se complica situatia dintre cele doua companii. Nu cred ca razboiul va lua sfarsit vreodata. Intrevad niste negocieri intre cele doua parti, dar nu in curand," a spus Trip Chowdhry, un analist al Global Equities Research.

#actiuni Samsung crestere, #crestere Samsung, #proces apple samsung, #Apple pierdut proces , #Rezultate financiare