Samsung s-a concentrat prea mult pe telefoane scumpe: Un an dezastruos

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 15:55
1503 citiri
Samsung s-a concentrat prea mult pe telefoane scumpe: Un an dezastruos
Foto: Samsung

Samsung Electronics a anuntat ca va modifica linia sa de smartphone pentru a se adapta la concurenta de pe segmentele mid-end si low-end, ambele in crestere sustinuta, in conditiile in care veniturile raportate pe al treilea trimestru al anului arata ca 2014 va fi unul dintre cei mai slabi ani ai companiei.

Cota pe piata smartphone a companiei sud-coreene a scazut in al treilea trimestru al anului, insa a ramas lider, peste Apple, pe piata premium. In acelasi timp, compania sud-coreeana a fost depasita de rivali, printre care Lenovo si Xiaomi, pe segmentele inferioare ale piate smartphone, reise din datele firmei de cercetare Strategy Analytics, citate de Reuters.

Oficialii au spus ca gigantul sud-coreean va regandi linia de produse ieftine pentru a deveni mai competitivi din punct de vedere al preturilor.

"Piata mid si low-end este in crestere rapida si ne-am propus sa fim activi pentru a valorifica aceasta evolutie", a declarat Kim Hyun-Joon, senior vicepresedinte al Samsung.

Profitul operational al Samsung a scazut in al treilea trimestru al anului

Profitul operational al Samsung a scazut in al treilea trimestru al anului cu 60,1% fata de intervalul similar din anul anterior, la 3,9 miliarde de dolari (4.100 miliarde de won), incadrandu-se in nivelul estimarilor anterioare.

Desi compania se asteapta ca profiturile sa creasca in ultimul trimestru al anului, datorita cererii mari de televizoare si cipuri de memorie, analistii estimeaza ca Samsung va inregistra cel mai redus nivel al profitului operational din ultimii trei ani.

Profitul diviziei mobile a scazut cu 73,9%, la 1,66 miliarde de dolari (1.750 miliarde won), aceasta fiind cea mai slaba performanta din al doilea trimestru din 2011.

In al treilea trimestru al anului, Samsung a lansat noul sau varf de gama. De asemenea, va lansa noi modele pe segmentul mid-end pana la sfarsitul anului, a spus un oficial al comapniei sud-coreene.

Compania estimeaza ca preturile medii de vanzare pentru terminalele mobile vor creste in al patrulea trimestru al anului, datorita majorarii ofertei de modele premium, cum este Galaxy Note 4, si a majorarii cererii manifestate in piata.

Analistii sunt de parere ca Samsung va sacrifica, cel mai probabil, rata profitului, pentru a-si mentine cota de piata, pe o piata a telefoanelor unde se estimeaza ca modelele ieftine vor sustine ritmul de crestere in anii urmatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Samsung profit, #vanzari Samsung , #Profit