Paradoxul Samsung. Profitul creste puternic, dar dezamageste investitorii

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 10:25
1678 citiri
Paradoxul Samsung. Profitul creste puternic, dar dezamageste investitorii

Profitul operational al Samsung Electronics a crescut cu 46% in trimestrul al doilea, la 8,3 miliarde de dolari, rezultatul fiind sub estimarile analistilor, din cauza vanzarilor sub asteptari ale smartphone-ului Galaxy S4.

Astfel, profitul operational al Samsung a coborat la 9.500 miliarde woni sud-coreeni (8,3 miliarde de dolari), de la 6.500 miliarde woni in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare prezentate vineri de grupul sud-coreean, potrivit Bloomberg.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit operational de 10.000 miliarde woni (8,7 miliarde de dolari).

Galaxy S4 a fost lansat in aprilie si a inregistrat vanzari record in comparatie cu modelul precedent, S3, dar acestea au dezamagit, totusi, asteptarile analistilor.

Pretul actiunilor Samsung, in scadere cu 16% de la inceputul anului

Actiunle Samsung au scazut cu 13% in luna iunie, dupa ce 15 analisti au redus estimarile privind profitul companiei din cauza temerilor ca piata smartphone-urilor premium se apropie de saturatie.

Vanzarile gigantului sud-coreean au crescut in trimestrul al doilea cu 20%, la 57.000 miliarde woni (50 miliarde de dolari), usor sub estimarile analistilor.

Actiunile companiei, care reprezinta 19% din capitalizarea indicelui Kospi al bursei de la Seul, au scazut vineri cu aproximativ 3% si afiseaza un declin de 16% de la inceputul anului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#profit samsung, #vanzari Samsung Galaxy S4, #pret actiuni Samsung, #piata smartphone , #Profit