Al doilea declin consecutiv al profitului pentru Samsung

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 11:46
1178 citiri
Al doilea declin consecutiv al profitului pentru Samsung

Profitul Samsung a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 4,5%, la aproximativ 8 miliarde de dolari, compania sud-coreeana inregistrand cel de-al doilea declin trimestrial consecutiv, din cauza reducerii preturilor la smartphone-uri si tablete in contextul stagnarii cererii.

Profitul operational al Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, a coborat la 8.400 miliarde woni (8 miliarde de dolari) in perioada ianuarie-martie, de la 8.800 miliarde woni in intervalul corespunzator din 2013, a anuntat marti producatorul sud-coreean de electronice intr-un raport preliminar.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit de 8.300 miliarde woni. In ultimul trimestru al anului trecut, profitul Samsung a coborat cu 7,9%.

Vanzarile de produse din gama high-end au incetinit dupa ce pietele dezvoltate au ajuns la saturatie. Totodata, vanzarile de smartphone-uri de top de la Samsung au fost afectate de lansarea noilor modele iPhone in toamna anului trecut.

Samsung a prezentat recent noul varf de gama Galaxy S5 si a extins gama de tablete, concentrandu-se totodata pe dispozitive cu preturi mai scazute, in incercarea de a atrage mai multi clienti pe fondul asaltului producatorilor chinezi, care vin cu oferte atractive la preturi competitive.

"Importanta dispozitivului S5 este ceva mai mica fata de modelele predecesoare", a comentat pentru Bloomberg un analist de la NH Investment & Securities.

Vanzarile de smartphone-uri ale companiei sud-coreene au ajuns la 90 milioane unitati in primele trei luni ale anului, potrivit estimarilor bancii japoneze Nomura.

Actiunile Samsung au scazut marti la Seul cu 0,9%, dar afiseaza un avans de aproximativ 1% fata de inceputul anului. Anul trecut, grupul a pierdut 9,9% din valoare la bursa, primul declin anual din 2008.

Compania a inregistrat in primele trei luni ale anului vanzari de 50,3 miliarde de dolari, usor sub estimarile analistilor.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#profit samsung, #compania Samsung, #vanzari Samsung, #actiuni Samsung , #Profit