Samsung se extinde cu o achizitie de 310 milioane de dolari

Marti, 17 Iulie 2012, ora 14:58
1265 citiri
Samsung se extinde cu o achizitie de 310 milioane de dolari

Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, va cumpara compania CSR, producator de semiconductori, specializat in solutii Bluetooth.

Samsung Electronics va plati 310 milioane de dolari in cash, intr-o afacere care va ajuta compania sa-si extinda portofoliul de brevete de inventie. Mai precis, CSR si-a vandut brevetele care tin de conectivitate si localizare, dar si unele legate de alte tipuri de tehnologii. 310 oameni vor deveni angajatii Samsung Electronics, potrivit The Next Web.

Produsele CSR care tin de conectivitate si de localizare nu intra sub incidenta intelegerii.

Potrivit termenilor agreati de ambele parti, Samsung va avea posibilitatea de a folosi la nivel global, fara a mai plati vreo licenta, toate brevetele de inventie care apartin CSR in materie de conectivitate si produse destinate localizarii, in timp ce Samsung va transfera, la randu-i, 21 de brevete de inventie, care vor fi licentiate catre CSR.

Samsung a investit o suma suplimentara de 34,4 milioane de dolari in compania CSR, achizitionand 4,9% din actiunile producatorilor de semiconductori.

Compania CSR a fost fondata in 1999 si a reusit sa stranga investitii in valoare de 84 de milioane de dolari, de la Intel si Sony, inainte de listarea la bursa London Stock Exchange, din 2004, luna martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitie Samsung, #brevete inventie Samsung, #produse localizare Samsung , #Investitii