Samsung da lovitura in trimestrul doi: Apple ramane in urma

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 08:44
1731 citiri
Samsung da lovitura in trimestrul doi: Apple ramane in urma

Pana acum, lupta dintre Samsung si Apple pe piata de smartphone-uri a fost stransa, dar se pare ca Samsung a reusit, in sfarsit, sa-si depaseasca adversarul.

Samsung va depasi la vanzari Apple, potrivit unei analize recente realizata de Reuters, care a intrebat mai multi analisti (41) care dintre cele doua companii va fi lider pentru cel de-al doilea trimestru din acest an.

Majoritatea dintre ei au raspuns Samsung, despre care s-a estimat ca a vandut 50 de milioane de telefoane in ultimele trei luni. Apple, pe de alta parte, ar fi vandut, potrivit estimarilor, 30,2 milioane de telefoane.

O mare parte din succesul Samsung a fost alimentat de vanzarile ultimului model de smartphone lansat, Samsung Galaxy S III, despre care analistii spun ca va a fost vandut in peste 10 milioane de exemplare doar in luna iunie.

Samsung a lansat Galaxy S III, cel mai puternic rival pentru iPhone-ul Apple, in data de 29 mai in Europa, iar o luna mai tarziu extindea vanzarile la nivel global.

Totusi, ce este surprinzator la cifra avansata de analisti intervievati de Reuters, de 50 de milioane de telefoane, este faptul ca reprezentantii companiei au anuntat o cifra identica pentru vanzarile globale ale intregii linii Galaxy S. Fie analistii s-au inselat, fie Samsung a vandut in ultimele trei luni cat a vandut in ultimii doi ani cu Galaxy S.

Apple, pe de alta parte, este vazuta ca fiind prea dependenta de noua generatie de iPhone-uri. Unii specialisti au argumentat ca Apple ar muta castigator daca ar lansa o versiune de iPhone care sa fie vanduta in regim prepaid.

"Samsung va fi eroul smartphone din trimestrul doi", a declarat analistul IDC Francisco Jeronimo.

"Ne asteptam sa vedem cele mai mari volume de smartphone vandute vreodata de catre un singur furnizor intr-un trimestru, influentate puternic de cererea puternica din portofoliul Galaxy, in mod special de Galaxy S II si S III", a mai spus analistul.

In piata totala de telefoane mobile, in care sunt incluse si telefoanele standard, Samsung a pus capat unei dominatii de 14 ani a Nokia, devenind in primul trimestru cel mai mare producator de telefoane mobile din lume. Analistii se asteapta ca producatorul sa-si fortifice aceasta pozitie si mai mult in trimestrul doi.

Potrivit Gartner, Samsung a vandut cu 15,7 milioane de telefoane mai mult decat Nokia in trimestrul doi. In primul trimestru, producatorul korean a vandut cu 3,4 milioane telefoane mai mult decat Nokia.

#vanzari Samsung trimestrul doi, #Samsung vanzari telefoane, #Samsung depasteste Apple vanzari , #Cota de piata