Obiectiv ZTE: 60 de milioane de telefoane mobile vandute in 2014

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 12:19
1631 citiri
Obiectiv ZTE: 60 de milioane de telefoane mobile vandute in 2014

Producatorul chinez de smartphone ZTE are ca obiectiv pentru acest an vanzarea a 60 de milioane de terminale la nivel mondial, in crestere cu 20 de milioane de unitati fata de 2013, in incercarea de a-si castiga cote pe pietele competitive dominate de Samsung si Apple.

Conform vicepresedintelui companiei, Zhang Renjun, citat de

Reuters, vanzarile de anul trecut ale companiei chineze se cifreaza in jurul a 40 de milioane de unitati.

ZTE, care se afla in concurenta si cu cei de la Huawei pe pietele echipamentelor de telecomunicatii si terminalelor mobile, a iesit din randul primilor cinci vendori de smartphone in trimestrul trei al anului trecut, conform studiilor efectuate de companiile de cercetare IDC si Gartner.

In China, cea mai mare piata de telefonie mobila, cu peste un miliard de clienti, ZTE este in competitie directa cu Samsung si Apple, precum si cu companiile chineze Lenovo, Huawei si Xiaomi.

ZTE a prezentat noi tehnologii anul trecut

ZTE a prezentat la CES o noua tehnologie de control vocal pentru smartphone

Compania a prezentat la targul CES 2014, desfasurat la inceputul lunii in Las Vegas, o tehnologie care permite controlul vocal al smartphone-uri.

Aceasta urmeaza sa fie implementata pe seria de terminale Grand S, primul astfel de model care va fi lansat fiind Grand S II.

De asemenea, ZTE pregateste propriul ceas inteligent, pe care il va lansa in al doilea trimestru al anului viitor. Compatibil doar cu smartphones ZTE, noul gadget va fi mai ieftin decat Samsung Galaxy Gear.

Oficialii companiei au confirmat faptul ca ceasul inteligent ZTE va fi ajunge pe piata in 2014 mai intai in China si va fi restrictionat la folosirea cu telefoanele producatorului. ZTE lucreaza si la alte gadgeturi accesoriu, ochelari inteligenti si chiar pantofi inteligenti.

ZTE vrea sa devina unul dintre principalii producatori de mobile pana in 2016

Unul dintre obiectivele anuntate anul trecut de ZTE este intrarea in randul primilor trei producatori de terminale pana in 2016, prin cresterea investitiilor in produse, promovare si canalele de distributie, conform vicepresedintelui executiv al companiei, He Shiyou, citat de Bloomberg.

ZTE a intrat anul trecut in randul primilor 10 vendori de smartphone prin preturile reduse ale modelelor, unele sub 100 de dolari. Conform lui He, 65% dintre veniturile obtinute pe segmentul telefoanelor mobile provin din pietele externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#obiectiv zte, #telefoane mobile, #mobile zte , #Cota de piata