Sorin Sofian, TCE Logistica: A inceput lupta pentru supravietuire

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 10:30
2119 citiri
Sorin Sofian, TCE Logistica: A inceput lupta pentru supravietuire

"Un mare haos", asa caracterizeaza Sorin Sofian, directorul general al TCE Logistica unul dintre primii cinci curieri de pe piata, situatia actuala din curierat, un sector din transporturi care in urma cu un an tinea capul de afis la capitolul tranzactii.

Managerul general al companiei de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC Holding controlat de Octavian Radu, spune ca din decembrie pana in mai firma a pierdut 35% dintre clienti, pe fondul tarifelor "exagerat de mici" practicate pe piata.

De asemenea, el sustine ca primele trei-patru luni ale anului acesta au reprezentat "o lupta pentru supravietuire".

"Este un mare haos pe aceasta piata. O parte dintre operatori au inceput sa practice preturi chiar sub nivelul costurilor pentru atragerea de clienti.

Noi am devenit mai flexibili in politica de pret, dar nu am ajuns sa practicam asemenea preturi, la limita costurilor, pentru a castiga piata", a spus Sorin Sofian.

Anul trecut compania TCE Logistica a achizitionat brandul Curiero si a realizat un schimb de actiuni cu firma de curierat intern Curiero.

Pe pierderi

"Lucrurile sunt foarte tulburi, nu pot aprecia cand se vor limpezi. Am incercat sa ne pastram portofoliul de clienti, dar am pierdut foarte multi din cauza faptului ca au ales sa mearga acolo unde li se ofereau preturi mai mici.

Nici portofoliul de clienti nu era foarte solid. Din pacate, inainte de actiunea cu Curiero eram foarte solizi ca operatiuni si eram pe plus, dar acum suntem pe pierderi", a spus Sorin Sofian.

Concedieri in depozite

Dat fiind faptul ca s-a redus volumul de activitate al companiei, s-au realizat si restructurari in firma.

"Am dat afara 400 de oameni din decembrie pana in mai si probabil ca urmeaza sa mai facem restructurari daca situatia nu se stabilizeaza.

Vom depasi numarul de 450 de persoane, cei care au fost restructurati nu sunt agenti de vanzari, ci oameni de pe operational, adica operatori de date, oamenii de la depozite", a spus el.

Numarul total al angajatilor se ridica la 1.800 de persoane in decembrie, iar in prezent sunt aproape 1.400 de angajati.

Sofian a mai precizat ca in mai-iunie s-a observat totusi o "asezare" a activitatii companiei.

"In iulie vom intra cu siguranta pe plus, iar in a doua jumatate a anului vom recupera pierderile din primele luni ale acestui an", a precizat Sofian.

Au returnat masini firmelor de leasing

Compania a optimizat costurile si prin reducerea flotei de masini. "Din 600 de masini cu care operam am renuntat la 150 de vehicule.

Unele sunt proprietate privata, insa cele mai multe sunt cumparate prin leasing. Le-am dat inapoi la firmele de leasing, care au fost intelegatoare", a spus el, fara a preciza care sunt firmele de leasing cu care lucreaza.

Probleme de lichiditati

"Incasam banii mult mai greu si nu avem lichiditati. Asadar, vom face investitiile strict necesare.

In momentul de fata vrem sa investim intr-o linie de sortare colete pentru cel de-al doilea hub al nostru, Brasov, pe langa cel din Bucuresti", a spus el.

De asemenea, managerul companiei planuieste sa dezvolte segmentul de depozitare. Suprafata totala de depozitare este de 30.000 de metri patrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#clienti, #curierat, #transporturi, #tranzactii , #stiri RTC