RTC, lovit de datorii. O noua firma din grup intra in insolventa

Luni, 09 Mai 2011, ora 09:23
1794 citiri
RTC, lovit de datorii. O noua firma din grup intra in insolventa

Sebra Francize, firma din grupul RTC controlat de Octavian Radu, care opereaza francizele din domeniul cafenelelor si restaurantelor, a cerut la inceputul lunii mai intrarea in insolventa, dupa ce a acumulat datorii de 4,5 milioane euro catre banci si furnizori, transmite Mediafax.

"In ultimul an ne-am confruntat, in toate locatiile noastre, cu o scadere puternica a traficului, iar la clientii actuali cu o scadere a valorii bonului de consum", a declarat agentiei MEDIAFAX Andrei Arghirescu, directorul general al Sebra Francize.

El a adaugat ca un alt factor important care a dus la cererea de insolventa l-au reprezentat si chiriile mari, neajustate la nivelul actual al pietei.

Sebra Francize opereaza doua cafenele Cup&Cino in Bucuresti si una in Cluj-Napoca, precum si restaurantul Vapiano din Capitala. Cele doua branduri sunt francize internationale.

"Vom incepe reorganizarea business-ului si avem deja o serie de masuri pe care le luam in calcul", a afirmat Arghirescu.

O prima masura va fi relocarea restaurantului Vapiano.

"Singura locatie operationala sub acest brand a avut de suferit inca de la deschidere de pe urma efectelor crizei, precum si din cauza pozitionarii sale intr-o zona care nu a confirmat conceptul", a mai spus directorul firmei.

Datoriile inregistrate de Sebra se ridica la aproximativ 4,5 milioane euro, reprezentand datorii bancare si catre furnizori, administratorul judiciar urmand sa fie Casa de Insolventa Transilvania. 

Sebra Francize si-a inceput activitatea in septembrie 2008, odata cu deschiderea primei cafenele, urmata in februarie 2009 de deschiderea restaurantului Vapiano.

In 2010, vanzarile firmei au fost de 600.000 de euro, cu 50% mai mici decat cifra de afaceri din 2009.

In vara anului trecut, atat Diverta, cat si TCE Logistica, firme de asemenea detinute de Octavian Radu, au intrat in reorganizare judiciara.

Recent, si la cea de-a treia firma a omului de afaceri, Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea in insolventa. 

Octavian Radu a declarat agentiei MEDIAFAX ca grupul RTC a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate sub business-ul din 2008.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#rtc, #datorii, #insolventa, #grup rtc, #datorii , #stiri RTC