Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RTC finalizeaza vanzarea diviziei Mobishop pana la finalul lunii

RTC finalizeaza vanzarea diviziei Mobishop pana la finalul lunii

Grupul RTC va finaliza vanzarea diviziei Mobishop pana la sfarsitul lui martie si intetioneaza sa vanda si diviziile TCE si SistecSB Sol unor companii multinationale, pentru a finanta atat listarea companiei la Bursa de Valori, cat si investitii pe pietele bursiere interne si externe.

"Nu fac fata ritmului in care se dezvolta concurenta pe segmentul de distributie a cartelelor preplatite si incarcarii electronice asa ca voi vinde Mobishop", a declarat fondatorul RTC, Octavian Radu. RTC pregateste si vanzarea altor doua divizii, cea de transport si curierat, TCE si cea de productie de software, SistecSBSol.

"Ma indrept spre un alt concept de abordare a afacerilor din pozitia de investitor", a completat Radu. Fondatorul RTC renunta la divizii pentru a deveni " mai usor de digerat" ca si companie in vederea unei viitoare listari la bursa, probabil pana la sfarsitul anului viitor. Listarea are ca scop atragerea de capital care sa fie reinvestit in alte actiuni din piata.

"Am decis sa reducem operatiunile grupului la activitatea de distributie atat en-gros cat si retail, activitate cu care dorim sa ne extindem si in Bulgaria", a mai spus fondatorul RTC. Radu negociaza in prezent cu doua firme de papetarie din Bulgaria pentru o achizitie, in vederea extinderii diviziei Proffice in tara vecina. Bugetul stabilit pentru cumpararea uneia dintre companii va fi de maxim doua milioane de euro, a precizat Octavian Radu.

Divizia Mobishop a raportat anul trecut afaceri de 60 milioane euro, iar pentru anul in curs estimeaza atingerea aceluiasi nivel. Divizia TCE a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane euro si estimeaza pentru 2007 o crestere cu 50%.

In ceea ce priveste Divizia SistecSBSol, aceasta a inregistrat in 2006 afaceri de 11,2 milioane de euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 14 milioane euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1123 ori