Recrutarea pe cont propriu, preferata pe timp de criza

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 09:51
1602 citiri
Recrutarea pe cont propriu, preferata pe timp de criza

Companiile care au facut angajari in acest an au evitat sa mai apeleze la firme intermediare specializate in recrutare, optand sa fac acest lucru pe cont propriu.

Astfel, recrutarea prin recomandare, anunturile in ziar sau pe site-urile de profil si abordarea directa a candidatilor din propria baza de date sau chiar din randul persoanelor ramase fara job au fost cele mai utile metode de a face angajari, informeaza Money.ro.

Deoarece bugetele pentru externalizarea serviciului de recrutare s-au redus in urma crizei, firmele deruleaza direct un proces de recrutare intern.

Printre companiile care au apelat in 2009 la metode alternative de recrutare se numara EOS KSI Romania, Danone Romania sau Grupul RTC.

"Recrutarea directa se practica acum mai mult decat in vremuri, sa zicem, "normale", deoarece s-au diminuat simtitor bugetele pentru externalizarea serviciilor.

In plus, pe o piata unde locurile de munca sunt tot mai putine, iar candidatii tot mai multi, pare a fi mai avantajos sa recrutezi direct - daca respecti acea conditie vitala, si anume ca procesul sa fie desfasurat de un specialist in recrutare", sustine Florin Ochiana, HR operations manager Lugera&Makler.

Si Rudolf Fedorovici, senior consultant al firmei de resurse umane Advice, crede ca abordarea directa a candidatilor tinde sa devina o metoda din ce in ce mai frecvent folosita.

In acelasi timp, in cazul recutarii interne, lista candidaturilor nu mai este formata in mod pasiv si nu este lasata la voia intamplarii, ca in cazul recrutarii prin publicarea unui anunt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recrutare, # companii, # angajari, # buget , #stiri RTC