Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rosia Montana. Cum a decurs intalnirea intre protestatari si parlamentari

Rosia Montana. Cum a decurs intalnirea intre protestatari si parlamentari


Aproximativ 15 persoane, unele dintre acestea mentionand ca au protestat in Piata Universitatii, au sustinut, joi, la comisia speciala pentru Rosia Montana, oprirea exploatarii, spunand ca cei care manifesteaza in strada doresc retragerea acestui proiect.

Aceste persoane au venit in nume personal la comisia parlamentara Rosia Montana dupa ce s-au inscris pe site-ul comisiei.

"Nu ma astept la compasiune din partea voastra. Am venit pentru a arata un profil de protestatar. Nu-i meseria noastra sa stam pe strazi. Nu va puteti bate joc de noi", a spus unul dintre cei care au vorbit in comisia parlamentara.

"Strada vrea ca proiectul de la Rosia Montana sa fie retras, vointa strazii este ca proiectul sa fie retras", a precizat o alta persoana prezenta la lucrarile comisiei.

De asemenea, persoanele care au venit sa sustina retragerea proiectului Rosia Montana au aratat ca nu exista argumente pro-exploatare, ca "cianura nu se duce niciodata" sau ca "dupa 16 ani firma care exploateaza va da faliment si va lasa gunoiul" in tara.

Majoritatea celor prezenti la comisie a sustinut ca zacamantul de la Rosia Montana este de importanta strategica, intreband cum a putut fi acordata o licenta de exploatare in 1999 fara licitatie.

Altii s-au aratat in general nemultumiti de clasa politica si de faptul ca politicienii din comisie nu le raspundeau la intrebari.

"Nu ni se raspunde la intrebari. Puteam sa ne raspundem intre noi pe Facebook", a apreciat unul dintre protestatarii veniti la comisie.

Deputat: Concentratia de cianura este de trei ori mai mica decat in migdale

Parlamentarii din comisia pentru Rosia Montana au sustinut ca nu au luat nicio decizie, ca asculta toate punctele de vedere si ca vor face un raport pana pe 20 octombrie.

Printre parlamentarii care au vorbit s-a aflat Haralambie Vochitoiu (PPDD), care a spus ca revolta din Piata Universitatii nu este legata strict de Rosia Montana, "ci pentru toate frustarile adunate in 23 de ani", in timp ce deputatul PSD Florin Iordache a incercat sa-i convinga pe invitati ca in migdale concentratia de cianura este mai mare decat cea din Rosia Montana.

"Concentratia in migdale e de trei ori mai mare decat concentratia de acolo", a spus Florin Iordache, generand nemultumiri in randul unora dintre protestatarii care au aratat ca au iesit in strada impotriva proiectului Rosia Montana.

"Nu ma astept din partea dumneavoastra la o logica exemplara", au replicat unele dintre persoanele venite sa-si spuna punctul de vedere la Comisia parlamentara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1523 ori