Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protest in lant in jurul Palatului Parlamentului fata de proiectul Rosia Montana

Protest in lant in jurul Palatului Parlamentului fata de proiectul Rosia Montana


Mii de oameni au format un lant in jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o ora, in semn de protest fata de proiectul minier de la Rosia Montana, la sfarsitul actiunii mai multe sute dintre ei regrupandu-se la Universitate, unde au reluat scandarile si au blocat intersectia.

Cateva sute de oameni au protestat la Universitate fata de proiectul Rosia Montana, manifestantii blocand mai mult timp intersectia, dupa care s-au grupat pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in fata Teatrului National, circulatia fiind reluata.

Sambata, s-a incheiat cea de-a treia saptamana de proteste ce au loc in Capitala fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

In intervalul 19.00 - 20.00, mii de oameni au format un lant in jurul Palatului Parlamentului si au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana".

Protestatarii s-au strans in Parcul Izvor, de la ora 18.30, printre ei regasindu-se mai multi participanti la marsul biciclistilor desfasurat anterior in Capitala.

Dupa realizarea lantului uman, protestatarii s-au imprastiat, mai multe sute dintre ei regrupandu-se insa la Universitate, unde au reluat scandarile si au blocat intersectia.

Protestatarii au cerut retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1572 ori