Ministrul Culturii, atacat cu pietre de protestatarii Rosia Montana

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:58
1478 citiri
Ministrul Culturii, atacat cu pietre de protestatarii Rosia Montana

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa joi seara, in Club A, in Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de cateva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii.

Trei persoane au fost duse pentru audieri la Sectia nr. 10 Politie din Capitala, dupa incidentele de joi seara din Centrul Vechi, in care opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana au spart luneta masinii ministrului Daniel Barbu, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Politie.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, cu privire la infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si de tulburarea linistii si ordinii publice, urmand ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat anterior, pentru Mediafax, aceleasi surse.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seara, la evenimentul "Cafeneaua critica", de la ora 19.00, in Club A. Cateva zeci de manifestanti veniti la local au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui.

Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" si cerandu-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, cu privire la infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, urmand ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Politie.

"In privinta infractiunii de distrugere, nu se pot face cercetari decat in urma unei plangeri a proprietarului autoturismului avariat", au mai spus sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daniel Barbu masina lovita, #proteste Ministrul Culturii, #proteste Rosia Montana , #Stiri Rosia Montana