Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Maria Grapini: Actuala varianta a proiectului Rosia Montana nu este votabila

Maria Grapini: Actuala varianta a proiectului Rosia Montana nu este votabila


Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, este de parere ca actuala varianta a proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana nu este "votabila".

"M-am exprimat public ca aceasta varianta, care este venita acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabila, cel putin din punct de vedere al eficientei economice si al avantajului statului roman. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe si specialistii trebuie sa isi spuna punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care sa ne faca o documentare corecta pana la vot. (...)

Atat timp cat s-a tras concluzia ca sunt primul ministru care a venit si a spus in mod transant ca nu sustine actuala lege si am motivat de ce, ca nu avem castigul suficient economic, nu ma iau de impactul de mediu, vorbim economic", a spus Grapini, in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului care analizeaza exploatarea miniera.

Potrivit acesteia, Guvern a renegociat cat a putut acest proiect, fiind un acord "semnat de altii cu niste parametri extrem de nefavorabili Romaniei".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1630 ori