Liberalii doresc infiintarea unui for nou in locul Comisiei pentru Rosia Montana

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 15:52
1238 citiri
Liberalii doresc infiintarea unui for nou in locul Comisiei pentru Rosia Montana
Sursa foto: Realitatea.net

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca opteaza mai degraba pentru desfiintarea Comsiei speciale Rosia Montana, dupa emiterea unui raport de respingere a proiectului de lege al Guvernului, si infiintarea unui for nou, care sa initieze un proiect de lege general.

Antonescu a fost intrebat care este pozitia PNL privind modificarile propuse la proiectul de lege initiat de Guvern asupra exploatarii de la Rosia Montana.

"Mandatul acestei Comisii speciale incredintat de plenul Parlamentului a fost strict acela de a se pronunta asupra proiectului de lege initiat de Guvern. Pozitia noastra este aceea ca raportul Comisiei pentru acest proiect de lege sa fie de respingere", a declarat Antonescu.

El a precizat ca la nivelul USL s-a discutat despre varianta prelungirii mandatului actualei comisii speciale, sau infiintarea unei noi comisii speciale, care ar urma sa pregateasca initierea unui proiect de lege general privind regimul exploatarii resurselor naturale.

"Aceste lucruri sa fie foarte clare, distincte, si in felul acesta pe o formula sau alta sa vedem cum mergem mai departe (...) La USL s-a discutat posibilitatea sau varianta prelungirii mandatului acestei Comisii cu 30 de zile in care sa ne dea un raspuns ferm si asupra proiectului Guvernului si un eventual alt proiect general cu privire la regimul exploatarilor", a mai precizat liderul PNL.

Antonescu a mentionat ca PNL ar prefera varianta ca actuala comisie speciala sa dea raport de respingere proiectului Guvernului si apoi sa se constituie o alta comisie pentru initierea "unui proiect nou nout".

Liderul PNL a fost intrebat daca in cazul unui proiect de lege care stabileste un cadru general decizia asupra proiectului minier de la Rosia Montana va fi luata in Guvern.

"Din punctul meu de vedere, este nevoie de o reglementare cu rang de lege, generala, privind regimul exploatarilor si sigur ca in baza acestui cadru nou legislativ Guvernul, atunci cand are la indemana sa, conform Constitutiei si legii, de luat niste hotarari, le ia. Nu in cazul Rosia Montana sau in altul specific, in orice caz", a mai afirmat Antonescu.

#Comisie Parlament Rosia Montana, #PNL Rosia Montana, #Crin Antonescu Rosia Montana, #lege minerit Rosia Montana , #Stiri Rosia Montana