Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia pentru Rosia Montana hotaraste soarta proiectului: totul depinde de decizia politica USL

Comisia pentru Rosia Montana hotaraste soarta proiectului: totul depinde de decizia politica USL


Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se va reuni, luni seara, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, in conditiile in care termenul fixat de Birourile permanente ale celor doua Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminica.

Conducerea USL se va reuni, luni dimineata, iar tema votului final pe care Comisia pentru Rosia Montana trebuie sa il dea in ceea ce priveste proiectul de lege al Guvernului figureaza printre punctele principale de pe ordinea de zi.

Votul final in Comisia parlamentara va fi dat, asadar, in functie de decizia politica luata luni dimineata la nivelul conducerii USL.

In acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentantii PNL, PC, UDMR si cei ai grupului minoritatilor pot asigura cvorumul in lipsa celor ai PSD si detin, cumulat, numarul necesar de voturi pentru a respinge proiectul in forma venita de la Guvern.

Daca membrii Comisiei vor decide sa respinga proiectul de lege in forma venita de la Guvern, se va face o completare cu caracter general a Legii minelor in ceea ce priveste exploatarile auro-argintifere, iar daca proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care il modifica radical, fiind eliminata din textul legii orice referire la Rosia Montana.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Rosia Montana dureaza de circa doua luni. Acum o luna, conducerea USL a decis sa prelungeasca mandatul Comisiei cu inca o luna, pentru a se ajunge la un acord.

In cadrul Comisiei nu s-a ajuns insa la un acord, pentru ca in USL nu s-a ajuns la o intelegere, punctele de vedere ale PSD si PNL fiind diametral opuse, in conditiile in care social-democratii sustin proiectul de lege in forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunta impotriva actului normativ in ansamblu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1134 ori