Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEO-ul Gabriel Resources sustine ca a fost citat gresit de presa internationala

CEO-ul Gabriel Resources sustine ca a fost citat gresit de presa internationala


CEO-ul Gabriel Resources afirma ca declaratiile sale au fost citate gresit in presa internationala, dupa ce publicatia canadiana The Globe and Mail a scris ca Gabriel Resources va cere despagubiri de pana la 4 miliarde de dolari americani daca Parlamentul va respinge proiectul Rosia Montana.

"Ca o clarificare a declaratiilor publicate in numele meu in presa internationala, doresc sa subliniez ca nu am declarat niciodata cele citate in forma respectiva si ca declaratiile mele au fost citate gresit. Intre timp, declaratiile au fost corectate de catre publicatia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru Romania, pentru cetatenii sai, pentru Guvernul Romaniei si pentru Parlament. Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii.

Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele - si nici Gabriel Resources nu face exceptie - vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca oamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Decizia finala va apartine, fara discutie, Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei", afirma CEO-ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, intr-o precizare transmisa de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

The Globe and Mail a scris miercuri ca Gabriel Resources va cere despagubiri de pana la 4 miliarde de dolari americani daca Parlamentul va respinge saptamana viitoare proiectul de exploatare a aurului la Rosia Montana, mentionand ca sursa o declaratie a CEO-ului Gabriel Resources.

"In cazul in care Camera Deputatilor respinge proiectul, vom continua notificarea oficiala de incepere a litigiului pentru incalcari multiple ale tratatelor internationale de investitii, pentru a obtine pana la 4 miliarde de dolari SUA", ar fi spus Henry in interviul acordat la Londra, potrivit publicatiei canadiene.

El a atentionat ca Gabriel Resources are un caz solid.

"Cazul nostru este foarte puternic si vom face public faptul ca efortul Romaniei de atragere a investitiilor straine va avea mult de suferit", ar fi afirmat Henry.

Potrivit, The Globe and Mail , seful Gabriel Resources se asteapta ca Senatul sa respinga joi proiectul de lege care ar permite deschiderea minei. Decizia, pentru sau contra, va deveni obligatorie numai dupa ce proiectul va fi votat in Camera Deputatilor.

Henry, care lucreaza la Gabriel Resources de trei ani, a dat de inteles ca va demisiona daca va fi declansat un proces impotriva statului roman, intrucat este specialist in minerit si nu in litigii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1339 ori