Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Romtelecom s-au diminuat cu 7,2%

Veniturile Romtelecom s-au diminuat cu 7,2%

Veniturile Romtelecom din primele noua luni ale anului au scazut cu 7,2% comparativ nu perioada similara a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorita, in principal, scaderii cu 15% a incasarilor pe segmentul voce din trimestrul III, reiese din raportul financiar al OTE, precizeaza NewsIn.

Conform raportului actionarului majoritar al OTE, care detine 54,01% din actiunile Romtelecom, profitul OIBDA (inainte de includerea deprecierii si a amortizarii) al operatorului roman de telecomunicatii a crescut cu 2,9% in perioada ianuarie-septembrie, de la 196,3 milioane euro la 201,9 milioane euro.

Totodata, numarul de linii de telefonie fixa Romtelecom a scazut, in perioada ianuarie-septembrie, cu 5,6% comparativ cu primele noua luni din 2008, la 2,808 milioane unitati.

La nivelul celui de-al treilea trimestru, veniturile Romtelecom au scazut la 200,7 milioane euro, de la 214 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, iar profitul OIBDA s-a redus cu 6,8% , de la 71,9 milioane euro la 67 milioane euro.

"In trimestrul trei 2009, in comparatie cu trimestrul trei 2008, Romtelecom a inregistrat o scadere a veniturilor de putin peste 6%, in linie cu obiectivul nostru din acest an de a avea o scadere a veniturilor companiei datorata situatiei economice situata sub rata de scadere a PIB-ului Romaniei", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Acesta a mai considerat rezultatele dupa noua luni ca fiind un efect al reducerii costurilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1504 ori
Citeste mai multe desprevenituri romtelecom profit