Un fost ambasador al SUA: 100 mil. € in imobiliare

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 10:42
1692 citiri
Un fost ambasador al SUA: 100 mil. € in imobiliare

Compania americana de investitii imobiliare D4 Investments, fondata de un fost ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, va aloca 100 milioane de euro pentru proiecte imobiliare pe piata romaneasca, suma pe care intentioneaza sa o investeasca in acest an.

D4 Investments si-a deschis de curand un birou in Bucuresti, Romania fiind principala tinta pentru investitii din Europa de Est, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului. "Ne vom folosi relatiile si cunostintele legate de aceasta regiune pentru a aduce investitii importante, furnizand, totodata, beneficii semnificative actionarilor grupului", a declarat Don Rosacker, managing partner in cadrul firmei.

Compania a fost fondata anul trecut de fostul ambasador american in Romania in perioada 1981-1985, David Funderburk, si de directorul executiv Don Rosacker. Biroul din Romania va fi condus de avocatul Daniel Costea, specializat in domeniul imobiliar. Costea a fost avocat la societatea Bostina si Asociatii si la operatorul de telefonie Romtelecom.

"Dat fiind faptul ca piata bucuresteana este foarte competitiva, ne uitam si la restul tarii. Suntem interesati in principal de Timisoara si de Cluj, unde vedem posibile dezvoltari rezidentiale", a declarat pentru Business Standard Daniel Costea.

Compania negociaza achizitia a doua terenuri in Bucuresti, amplasate in zonele de nord si de sud. Cele doua terenuri au cate 20.000 de metri patrati fiecare. Pe terenul din nordul Capitalei, D4 intentioneaza sa dezvolte spatii rezidentiale si comerciale, iar in sud, un mixt de industrial si comercial.

Daniel Costea a precizat ca firma este interesata de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, insa numai in cazul in care proiectele sunt de peste cinci milioane de euro.

"Suntem in discutii cu dezvoltatori americani pe care sa ii aducem pe piata locala. Ei ne pot asigura partea de dezvoltare", spune Costea. Investitiile in cele doua proiecte sunt estimate la cinci-sase milioane de euro pentru cel amplasat in partea de sud a Bucurestiului si la 13-15 milioane de euro pentru ansamblul de locuinte din nordul orasului.

Sumele alocate investitiilor din Romania provin in proportie de 95% de la fondul american de investitii Varde Partners.

Restul fondurilor apartin celor doi actionari ai D4 Investments si lui Costea, asociati la o firma de administrare a activelor. Yield-urile pe birouri raman in jurul a 6%, pe comercial 7-7,5%, iar pe industrial - 8-8,7%.

D4 Investments

Infiintata in 2007 de catre David Funderburk
Bugetul de investitii pe 2008 este de 100 mil. euro
Este in negocieri pentru achizitia a doua terenuri in Capitala
Finantarile provin de la fondul american Varde Partners

<a href=http://www.standard.ro/articol_26246_30/un_fost_ambasador_al_sua__100_mil______in_imobiliare.html/ target=_blank>Business Standard</a>