SIF Banat Crisana ar putea face plasamente in Transgaz si Romtelecom

Miercuri, 30 August 2006, ora 15:14
810 citiri

Presedintele SIF Banat Crisana (SIF 1), Ioan Cuzman, a declarat, marti, in emisiunea "Closing Bell" a postului de televiziune The Money Channel, ca SIF-ul ar putea fi interesat pe viitor de plasamente la Transgaz si Romtelecom cand vor fi listate la Bursa, in urma unei analize mai amanuntite.Cuzman a declarat ca societatea de investitii financiare la care este presedinte va cauta in Transgaz si Romtelecom o anumita rentabilitate in marime absoluta si relativa, eficienta acesteia si alte calitati ce o vor face atractiva pentru plasamente.Romtelecom si Transgaz vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti cel mai devreme in 2007.

Cuzman a amintit de situatii ce constituie un precedent de evolutie negativa a actiunilor diverselor societati la care a fost actionar statul, care, dupa "un debut promitator la bursa, s-au devalorizat puternic".

SIF Banat Crisana studiaza in prezent evolutia actiunilor Transelectrica, unde are plasamente si urmareste strategia de dezvoltare a societatii pe care o va aplica statul, a mai declarat Cuzman la The Money Channel. SIF Banat-Crisana a subscris 200.000 de titluri Transelectrica in valoare de 3,36 milioane lei.

Realitatea TV