Serviciile de cablu TV ar putea fi mai scumpe

Joi, 27 Mai 2010, ora 13:17
1401 citiri
Serviciile de cablu TV ar putea fi mai scumpe

Proprietarii de retele electronice (cablu, internet, TV) au aratat joi, in cadrul unei dezbateri publice organizate la Primaria Capitalei, ca vor fi nevoiti sa scumpeasca serviciile daca municipalitatea va introduce, din 2011, o taxa care ii vizeaza, relateaza NewsIn.

Potrivit reprezentantului Romtelecom, Razvan Ionescu, proprietarii de retele electronice vor trebui sa plateasca circa 365 de euro pe kilometrul de retea, o suma prea mare, in opinia sa.

Ionescu spune ca tarifele de comunicatii electronice la client sunt unele dintre cele mai mici in Europa, iar noua taxa planuita de edili se va regasi in ceea ce plateste cetateanul.

Primaria spera ca prin noua taxa, introdusa in taxele si impozitele pe 2011, sa aduca anual la bugetul Capitalei in jur de 368 de milioane de lei (circa 90 milioane euro).

Operatorii de servicii spun ca suma este uriasa, in conditiile in care cifra de afaceri a industriei de comunicatii a fost de patru miliarde de euro in 2009, iar profitul pe toata tara, de 500 de milioane euro.

Operatorii se intreaba si daca, prin noua taxa, primaria nu incurajeaza proiectul NetCity, unde inchirierea unui kilometru de retea este de 85 euro si unde nu se va impune noua taxa municipala.

Aflat in dezbatere publica, proiectul mentine la nivelul din 2010 impozitele pe case, terenuri si autoturisme, insa prevede introducerea taxei pe retele de comunicatii electronice - 5 bani pe zi pentru un metru liniar, ar putea duce la scumpirea serviciilor oferite de operatorii de telefonie, internet si televiziune prin cablu.

Acelasi proiect prevede o taxa de 1,5 lei pe zi pe metru patrat pentru constructiile tehnice si echipamentele (tablouri electrice, stalpi, constructii speciale pentru aerisiri) folosite de aceiasi operatori la transmiterea semnalului telefonic, de internet sau cablu.

Taxele ar urma sa fie platite la Administratia Strazilor. 

#cablu, #scumpiri, #servicii, #tv , #stiri Romtelecom