Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Schimbari in conducerea executiva a Romtelecom

Schimbari in conducerea executiva a Romtelecom

Efstratios Angelinos, directorul general adjunct al Romtelecom, George Argentopoulos si David Craig, responsabilii Unitatilor de Afaceri Retail si Wholesale si-au anuntat deciziile de a se retrage din functiile pe care le detin la Romtelecom, a declarat Catalin Dima, directorul juridic si de relatii externe al Romtelecom.

Acestia vor continua sa activeze in cadrul Romtelecom pana in aprilie - mai. Potrivit lui Dima, inlocuitorii lor vor fi anuntati in perioada urmatoare.

Romtelecom a raportat un profit net de 55,2 milioane euro in 2006, in scadere comparativ cu anul 2005, cand profitul a atins 84,9 milioane euro. Scaderea a fost cauzata mai ales de castigurile financiare mai reduse, de consolidarea pierderilor Cosmote, unde Romtelecom detine 30 la suta dintre actiuni, si de impozitele mai mari.

Veniturile Romtelecom au fost de 894,8 milioane euro la sfarsitul anului 2006, mai mici cu 3,8 la suta decat cele de 929,7 milioane euro inregistrate in anul anterior. Pe de alta parte, profitul inainte de taxe al companiei a ramas, in cifre absolute, la aproximativ acelasi nivel ca in anul anterior, atingand 338,3 milioane euro in comparatie cu 341,5 milioane euro in 2005.

Insa in cota procentuala profitul inainte de achitarea taxelor s-a imbunatatit de la 36,7 la suta in 2005, la 37,8 la suta in 2006.

In 2006, liniile de telefonie fixa au atins un numar de aproximativ 3,4 milioane, in comparatie cu aproximativ 3,9 milioane la finalul anului 2005. La sfarsitul lunii noiembrie 2006, Romtelecom a lansat noul serviciu de televiziune digitala prin satelit (Dolce), in acord cu strategia companiei de a dezvolta un portofoliu amplu de produse de cea mai buna calitate, cu preturi competitive si care ofera clientilor valoare reala.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1045 ori