Romtelecom va fi listat pe Bursa. Dar pe care Bursa?

Vineri, 06 Ianuarie 2006, ora 03:24
841 citiri

Oferta publica initiala a operatorului RomTelecom va avea loc pana la finele lunii iunie a anuntat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.Ministerul a selectat Credit Suisse First Boston pentru a asigura consultanta financiara pentru listarea la bursa a RomTelecom. Statul mai detine 44,99% din titlurile operatorului de telefonie fixa, controlat acum de grupul elen OTE.

"Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa Oferta Publica Initiala.", a declarat Zsolt Nagy.

Intrebarea este: Pe care bursa?

Deoarece, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters, statul roman are in vedere vanzarea de certificate de detinere de actiuni RomTelecom pe bursa londoneza, compania urmand sa fie evaluata la maxim doua miliarde de dolari in momentul listarii, actiune programata pentru prima jumatate a anului.

Sursele au afirmat ca autoritatile romane au in vedere emiterea de Global Depository Receipts (GDR - certificate care atesta detinerea de actiuni), la bursa din Londra.

In primele noua luni ale anului 2005, operatorul a raportat un profit net de 232,6 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au atins 690,7 milioane de euro.

Bloombiz.ro

Articole cu subiecte similare in presa zilei de 6 Ianuarie 2006

Romtelecom, o companie de doua miliarde de dolari

Banca de investitii Credit Suisse First Boston a fost desemnata castigatoare de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de vanzare a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la Romtelecom (foto), adica 44,99% din titluri. Ministerul Comunicatiilor isi propune ca listarea primului pachet de actiuni Romtelecom sa aiba loc atat la BVB, cat si pe piata de capital internationala, dar procesul va depinde in mare masura de conditiile de piata la momentul tranzactiei.

Cristina Nedelcu

Cititi articolul in Averea

A fost desemnat consultantul pentru privatizarea Romtelecom

Banca de investitii internationale Credit Suisse First Boston va superviza derularea programului de privatizare a Romtelecom, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicarii si Tehnologiei Informatiei ( MCTI). In urma analizei si evaluarii efectuate asupra ofertelor tehnice si financiare depuse de catre noua banci de investitii de reputatie internationala preselectate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a SC Romtelecom SA, comisia de evaluare a declarat castigatoare oferta bancii de investitii internationale Credit Suisse First Boston.

Serban Buscu

Cititi articolul in Curierul National

RomTelecom va iesi la bursa

Lansarea ofertei publice initiale de actiuni ale operatorului de comunicatii RomTelecom va avea loc pana la finele primului semestru al acestui an, a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.

Cititi articolul in Adevarul

CSFB, consultant la privatizarea RomTelecom

Banca de investitii internationale Credit Suisse First Boston (CSFB) a fost desemnata consultant financiar in procesul de vanzare al actiunilor pe care statul le mai detine la RomTelecom, informeaza MCTI. "Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa Oferta Publica Initiala", a declarat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy.

Cititi articolul in Gardianul

A fost ales consultantul pentru listarea Romtelecom

Ministerul Comunicatiilor a selectat Credit Swiss First Boston (CSFB) drept consultant pentru listarea la bursa a Romtelecom si vanzarea pachetului de actiuni (44,99%) detinut de statul roman. MCTI isi propune ca listarea primului pachet de actiuni RomTelecom sa aiba loc atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe piata de capital internationala, a adaugat Nagy.

Cristian Ionita

Cititi articolul in Jurnalul National

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !