Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom va cere in instanta despagubiri de 12 milioane euro de la ANRC

Romtelecom va cere in instanta despagubiri de 12 milioane euro de la ANRC
Romtelecom va cere instanetei anularea deciziei autoritatii de reglementare de a amana reducerea tarifelor de interconectare pentru Orange si Vodafone si va solicita despagubiri de 12 milioane de euro in urmatorii doi ani, a declarat, marti, directorul juridic Romtelecom, Catalin Dima.Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a adoptat marti deciziile de amanare cu un an a aplicarii celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Orange Romania si Vodafone Romania, anunta un comunicat al institutiei.
Tarifele maxime de interconectare ce pot fi practicate de Orange Romania si Vodafone Romania incepand cu 1 ianuarie 2007 vor fi de 7,21 eurocenti pe minut. Etapa a doua de reducere va fi amanata cu un an, astfel ca nivelul tarifar de 6,40 eurocenti pe minut stabilit initial pentru inceputul anului 2007 va fi aplicat de la 1 ianuarie 2008.

ANRC a cerut operatorilor inca din luna iulie sa-si reduca tarifele de interconectare gradual, cu cate 11,3% in patru etape, de la 1 septembrie 2006 pana la 1 ianuarie 2009. Nivelul la care vor ajunge tarifele la finele acestei perioade este de 5,03 eurocenti pe minut si corespunde costurilor eficiente, permitand totodata recuperarea investitiilor cu o marja rezonabila de rentabilitate, se arata intr-un comunicat al institutiei.

ANRC a luat decizia de amanare motivand intarzieri in legislatia din domeniu aplicata in alte tari, intarzieri care fac ca operatorii romani sa practice tarife de interconectare cu mult mai mici decat operatorii straini.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori