Romtelecom: pierderi operationale si venituri in scadere

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 12:36
1577 citiri
Romtelecom: pierderi operationale si venituri in scadere

Romtelecom a inregistrat pierderi operationale de 13,9 milioane euro in trimestrul al treilea, iar veniturile au scazut cu 6,5%, la 181,5 milioane euro, din cauza masurilor de austeritate si cresterii somajului, rezultatele fiind semnificativ mai slabe decat in 2009 si la nivelul primelor noua luni, transmite Mediafax.

"In trimestrul al treilea, mediul de consum din Romania a fost din nou afectat negativ de scaderea veniturilor populatiei, de cresterea TVA, avansul somajului, cat si de inflatia peste asteptari", se arata intr-un raport prezentat joi de grupul elen OTE, actionarul majoritar al companiei romanesti.

Romtelecom a inregistrat, in aceeasi perioada a anului trecut, venituri de 194,2 milioane euro si un profit operational de 8 milioane euro.

"Vom continua sa ne concentram in lunile urmatoare ale acestui an pe lansarea de oferte menite sa ii ajute pe clientii nostri sa faca fata mai bine limitarilor din aceasta perioada economica de criza, mai ales ca ofertele de criza introduse in aceasta vara (scaderea tarifelor pentru internet si voce, oferta comuna cu Cosmote prin care oferim tarife la nivelul celor din retea pentru apelurile dintre cele doua retele) au fost deja bine primite de clientii nostri", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, intr-un comunicat transmis de companie.

Numarul liniilor de telefonie fixa operate de companie a scazut cu 6,3% in perioada 1 octombrie 2009 - 30 septembrie 2010, la 2,632 milioane.

Baza de abonati a crescut insa puternic pe serviciile de internet, de la 764.708 la 947.379 (plus 23,9%), si pe cele de televiziune (prin satelit si broadband), de la 831.043 la 1,003 milioane.

Romtelecom a depasit astfel pentru prima data pragul de un milion de clienti pe serviciile de televiziune.

"In comparatie cu trimestrul al treilea din 2009, in acest an Romtelecom a continuat sa inregistreze o crestere a numarului de abonamente, cu o rata evident mai mica decat inainte de criza, atingand un total de aproximativ 4,6 milioane de abonamente", a mai precizat Ioannidis.

In contextul dificultatilor economice, compania a lansat un proiect de eficientizare si pozitionare mai buna pe piata.

"Ne vom concentra in continuare sa dentificam noi solutii de crestere a eficientei si de reducere a costurilor pentru a asigura profitabilitatea pe termen lung a companiei, iar in acest sens am initiat un nou proiect.

Acesta se afla in prezent in faza de evaluare in cadrul Romtelecom, obiectivul fiind de a identifica solutii care sa sustina redefinirea modelului de business, ajutand Romtelecom sa devina mai eficienta si sa raspunda si mai bine cererilor pietei", a afirmat seful Romtelecom.

La nivelul primelor noua luni ale anului, veniturile Romtelecom au scazut cu 7,5%, la 546,8 milioane euro, iar pierderile operationale au fost de 52,1 milioane euro.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania raporta venituri de 591 milioane euro si un profit operational de 20,3 milioane euro.

Costurile programului de disponibilizare voluntara a angajatilor au fost de 23,7 milioane euro in perioada ianuarie-septembrie, fata de 5,1 milioane euro in acelasi interval al anului trecut.

#operationale, #pierderi, #romtelecom, #venituri , #stiri Romtelecom