Romtelecom lanseaza propria televiziune sportiva

Joi, 29 Iulie 2010, ora 00:51
2033 citiri
Romtelecom lanseaza propria televiziune sportiva

Romtelecom va lansa, in luna august, o televiziune sportiva, Dolce Sport, care va fi disponibila pe platformele Dolce (DTH si IPTV) si NextGen si va transmite meciuri din UEFA Champions League, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. 

Potrivit comunicatului, Romtelecom Dolce si NextGen vor transmite in direct, incepand cu 26 august, 112 meciuri din UEFA Champions League, prin canalul Dolce Sport. Romtelecom a obtinut dreptul pentru transmiterea exclusiva a meciurilor care compun al doilea pachet de drepturi de televizare.

Pachetul include meciurile live, rezumatele meciurilor si o emisiune saptamanala de analiza a etapei, precum si drepturile de transmisie a partidelor pe internet, la adresa www.romtelecom.ro. Canalul Dolce Sport va fi disponibil pe platformele Dolce (DTH si IPTV) si NextGen, ale companiei Romtelecom.

"Dorim sa oferim celor peste un milion de clienti ai nostri un beneficiu suplimentar prin adaugarea canalului Dolce Sport la pachetele Dolce si NextGen, fara ca acestia sa plateasca ceva in plus la abonamentul actual.

Cu lansarea canalului Dolce Sport Romtelecom facem un nou pas in implementarea strategiei sale de pozitionare ca furnizor preferat de entertainment pe piata romaneasca, dupa lansarea serviciilor IPTV Dolce Interactiv si a pachetului de programe HD", a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv Strategie si Dezvoltarea Afacerii.

Celelalte 34 de meciuri ale UEFA Champions League care nu fac parte din pachetul preluat de Romtelecom vor fi prezentate in reluare pe acelasi canal, pe langa transmiterea lor in direct pe programele TVR.

Achizitionarea acestor drepturi de transmisie a UEFA Champions League pentru doua sezoane, 2010/2011 si 2011/2012, face parte din strategia Romtelecom de a oferi cat mai mult continut exclusiv si de inalta calitate clientilor sai, potrivit comunicatului.

Data exacta de lansare a canalului Dolce Sport nu a fost facuta publica, reprezentantii Romtelecom declarand, pentru MEDIAFAX, ca televiziunea va emite din luna august. Totodata, reprezentantii Romtelecom nu au oferit detalii cu privire la grila de programe a Dolce Sport, echipa care va lucra la acest post TV si investitia implicata de lansarea noului canal.

Pe de alta parte, reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Romtelecom foloseste pentru lansarea Dolce Sport o licenta audiovizuala prin satelit obtinuta pe 23 octombrie 2008 de la CNA.

Potrivit proiectului prezentat de Romtelecom la momentul respectiv in fata membrilor CNA, licenta audiovizuala urma sa fie folosita pentru lansarea canalului Dolce Info, un post TV care urma sa difuzeze informatii despre ofertele si serviciile Romtelecom, meteo, stiri din trafic, curs valutar si teleshopping.

Ulterior, Romtelecom a solicitat CNA modificarea denumirii Dolce Info in Dolce TV si transformarea televiziunii intr-una generalista.

Totodata, saptamana trecuta, Romtelecom a solicitat si a primit aprobarea Consiliului pentru a transforma televiziunea Dolce TV in postul sportiv Dolce Sport, au mai declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii CNA. In grila de programe a platformei Dolce mai sunt prezente, in acest moment, cinci canale sportive: Sport.ro, Eurosport, Eurosport 2, Telesport si SportKlub. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romtelecom, #dolce, #sport, #televiziune , #stiri Romtelecom