RomTelecom investeste 4,5 milioane euro in reteaua ARtelecom

Vineri, 17 Septembrie 2004, ora 02:38
1411 citiri

Furnizorul de servicii Internet ARtelecom si-a majorat, la inceputul lunii august, capitalul social cu 384,3 miliarde lei, de la 229,5 miliarde lei la 577,8 miliarde lei, prin aport in numerar si natura."Aportul in numerar al actionarului majoritar RomTelecom, aproximativ 184,9 miliarde lei (circa 4,5 milioane euro), va permite ARtelecom sa continue si sa finalizeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii retelei aferente acestui an, respectiv achizitionarea de echipamente IT si aplicatii software", a declarat Voicu Albu, directorul general al ARtelecom.

Conversia in actiuni a datoriilor societatii fata de RomTelecom s-a ridicat la 128,5 miliarde lei, in timp ce aportul in natura a fost in cuantum de 34,9 miliarde lei, reprezentand contravaloarea unor echipamente achizitionate de actionarul majoritar de la Intracom in 2002.

Operatiunea de majorare a capitalului social va fi insotita de emisiunea a peste 1,2 milioane actiuni cu o valoare nominala de 272.910 lei.

Furnizorul de solutii de comunicatii bazate pe tehnologia IP (Internet Protocol) Artelecom a fost infiintat in iunie 2001, serviciile fiind disponibile din aprilie 2002.

Actionarul principal al companiei este RomTelecom, care detine peste 99% din capitalul social.

Infrastructura companiei a fost realizata de Intracom Bucuresti si se bazeaza pe echipamente Cisco, HP, Sun Systems si MIND CTI.

Potrivit lui Albu, compania a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de doua milioane euro si estimeaza ca, pana la finele acestui an, ARtelecom va atinge venituri de circa 4,5 milioane euro.

"In acest an au intrat in portofoliul companiei, printre altii, retelele Mega Image si Selgros, dar si Gold Corporation, unde am realizat un proiect foarte complex", a mai spus directorul general al ARTelecom.

El a apreciat ca ARtelecom ocupa locul doi in clasamentul furnizorilor de servicii Internet prin dial-up si o pozitie in primii zece in privinta accesului prin linii dedicate.

"Principalii competitori ai ARtelecom pe piata serviciilor de acces la Internet raman XNet, divizie a Mobifon (Connex), Romania Data Systems (RDS), Astral si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR)", a mai spus Albu.

Sursa: Curierul National