Romtelecom disponibilizeaza pana la 1.400 de angajati

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 10:39
1871 citiri
Romtelecom disponibilizeaza pana la 1.400 de angajati

Romtelecom va disponibiliza intre 1.000 si 1.400 de angajati in acest an, in urma demararii a peste 20 de proiecte de transformare a operatorului, care vizeaza imbunatatirea proceselor operationale, cresterea eficientei in unitatile call-center, magazine si simplificarea portofoliului de produse, anunta Mediafax.

La finele anului trecut, operatorul avea circa 8.600 de salariati, potrivit datelor Romtelecom, cu aproximativ 1.400 mai putini fata de 2009,

Astfel, 400 de angajati au fost transferati la Ericsson Romania, alti 400 au renuntat voluntar la contractele de munca si au primit compensatii, iar restul au fost disponibilizati, prin reducerea, de la 2 la 1, a componentei echipelor de interventie tehnica.

Disponibilizarile din acest an vor avea loc in lunile aprilie, iulie si noiembrie. Personalul care urmeaza sa paraseasca operatorul va primi compensatii de pana la 14.000 de euro si va fi consiliat in procesul de cautare a unui nou loc de munca. 

Potrivit datelor companiei, aproximativ 60% dintre salariatii care au parasit compania in 2010 si au apelat la serviciile de consiliere asigurate de Romtelecom au gasit un nou loc de munca.

"Interesul nostru pe termen lung este sa avem o companie viabila, puternica si activa pe piata. Aceste proiecte nu presupun doar reducerea numarului de angajati. Totusi, multe dintre proiectele pe care le avem in vedere implica si o reducere de posturi, avand in vedere ca obiectivul nostru este sa fim capabili sa facem mai mult cu resurse mai putine", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, intr-un comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

El a adaugat ca, in prezent, Romtelecom are cateva mii de optiuni de produse si operatorul urmareste reducerea masiva a acestora in cursul acestui an, demers care ii va ajuta pe clienti sa aleaga mai usor si va reduce costurile operationale ale companiei.

"Aceasta va implica in mod evident o nevoie mai redusa de personal care sa se ocupe de aceste produse", a spus Ioannidis. 

Pe langa eforturile de reducere a costurilor, Romtelecom se va concentra pe dezvoltarea de noi servicii si oferte, pe investitii in infrastructura si continuarea parteneriatului cu operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania.

De asemenea, Internetul de banda larga si serviciile TV raman prioritati pentru managementul companiei in evolutia sa catre statutul de furnizor de divertisment electronic.

#romtelecom, #disponibilizari, #angajati , #stiri Romtelecom