Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom, cu 31% mai putini angajati in ultimii 3 ani

Romtelecom, cu 31% mai putini angajati in ultimii 3 ani

Romtelecom va ajunge la 8.622 de angajati la sfarsitul acestui an, in scadere cu 31% fata de nivelul de 12.512 de angajati la finalul lui 2007, dupa mai multe valuri de restructurari, a declarat directorul executiv de resurse umane al Romtelecom, Anca Georgescu, informeaza Newsin. 

"Ajungem la 8.600 de angajati la sfarsitul acestui an, de la 12.500 de angajati la sfarsitul lui 2007. In acest an, aproximativ 1.000 de persoane au plecat din companie, atat voluntar, cat si in urma unor procese de reorganizare", a mentionat Georgescu.

La sfarsitul lui 2008 erau 10.340 angajati, iar la finele anului trecut, 10.017.

Potrivit Ancai Georgescu, media de varsta a angajatilor Romtelecom este de 40 de ani.

"Sunt departamente in care media de varsta este mai mica, dar si departamente unde media de varsta este mai mare. Aceasta medie de varsta este in usoara descrestere comparativ cu anii anteriori", a spus Georgescu.


Aceasta a adaugat ca restructurarea este parte a planului de afaceri al companiei si este menita sa intareasca pozitia companiei si sa atinga indicatorii financiari propusi.

"Am ales sa implicamsindicatele pe care le avem pentru a gasi formulele cele mai putin dureroase in ceea ce priveste incheierea raporturilor de munca", sustine Georgescu.

Actionarii Romtelecomsunt OTE, principalul operator de telecomunicatii din Grecia, cu 54,01% si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1276 ori
Citeste mai multe despreromtelecom angajati companie restructurari