Romtelecom cere companiilor partenere sa angajeze o parte din personalul disponibilizat

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 18:11
1700 citiri
Romtelecom cere companiilor partenere sa angajeze o parte din personalul disponibilizat

Romtelecom solicita mai multor companii partenere sa asigure locuri de munca pentru o parte din cei 600 de angajati care vor fi diponibilizati, a anuntat sambata operatorul telecom.

Pe langa cei 600 de salariati care vor parasi compania de la inceputul lunii mai, alti circa 400 de angajati au fost transferati catre Ericsson Romania de la 11 ianuarie. La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati.

"Intelegem ca orice decizie care implica si o reducere de personal este dureroasa pentru cei care vor fi afectati, dar este necesara pentru companie.

Milioane de clienti ai nostri asteapta de la Romtelecom servicii cat mai bune la preturi cat mai mici, iar pentru ca noi sa le satisfacem aceste dorinte trebuie sa devenim cat mai eficienti (...) Dialogul intre administratie si sindicate si salariati este permanent, au avut loc mai multe intalniri in cursul ultimelor saptamani.

Aceste intalniri vor continua, tocmai pentru a ne asigura ca astfel de masuri sunt bine intelese de salariati si sindicate", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

Compania precizeaza ca salariatii care vor pleca din companie vor primi compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in contractul colectiv de munca, care pot ajunge pana la suma de 14.000 euro net, in functie de vechimea in munca.

"In plus, solicitam mai multor firme care sunt parteneri de afaceri ai Romtelecom sa asigure locuri de munca pentru cel putin cateva sute de oameni dintre cei afectati, in conditiile de angajare ale acestor firme", se mai arata in comunicat.

Sindicalistii Romtelecom picheteaza, sambata, timp de doua ore, sediul companiei din Capitala, nemultumiti ca la inceputul lunii mai vor fi disponibilizati 600 de angajati. Pichetul, organizat de Federatia Sindicatelor Romtelecom, are loc la sediul companiei din Piata Presei Libere, intre orele 12.00 si 14.00.

Confederatia "Cartel Alfa" a anuntat ca va participa alaturi de angajatii Romtelecom la aceasta actiune de protest. Potrivit Romtelecom, pe perioada valabilitatii contractului colectiv de munca, respectiv iunie 2011, sindicatele nu pot initia potrivit legii un conflict de interese (greva), avand doar posibilitatea de a apela la actiuni in instanta si la proteste in afara orelor de program, organizate conform legii.

Romtelecom a anuntat ca va disponibiliza, de la 1 mai, 600 de salariati din divizia Operatiuni, in vederea reducerii costurilor si cresterii eficientei companiei, pe fondul presiunii competitionale.

Potrivit datelor companiei, in divizia Operatiuni, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde doua solutii deja aplicate partial in prezent cu rezultate bune, respectiv trecerea la unitati de teren formate dintr-o singura persoana (de la echipele de doua persoane) si introducerea altor proceduri de lucru si aplicatii software in dispeceratele care nu le utilizeaza deja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#romtelecom, #angajati, #concedieri, #companii , #stiri Romtelecom