Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom isi "ingroasa" portofoliul de clienti corporate cu Administratia Aerului

Romtelecom isi "ingroasa" portofoliul de clienti corporate cu Administratia Aerului


Romtelecom a castigat un nou client important in portofoliul corporate, respectiv Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), careia ii va asigura servicii de telefonie si de transmisie date.

Valoarea este de peste 1,9 milioane de euro (circa 8,5 milioane lei) fara TVA. Contractul semnat de operatorul de telecomunicatii cu Romatsa nu are finantare din fonduri comunitare.

Sigurul operator care a depus oferta a fost Romtelecom. Procedura de negociere a fost fara publicarea prealabila a unui anunt de participare deoarece serviciile prin acest contract pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

La jumatatea lunii octombrie, Romatsa a mai semnat un contract de furnizare de servicii de telefonie mobila cu Vodafone, valoarea acestuia fiind de peste 320.000 lei, fara TVA, pentru 569 de abonamente.

Romatsa investeste si in managementul spatiului aerian al Romaniei

In vara acestui an, ROMATSA a incheiat un contract cu spaniolii de la Indra Sistemas, de aproximativ 26 de milioane de euro, pentru un nou sistem de management al traficului pentru spatiul aerian al Romaniei.

Conform Romatsa, acest sistem va permite optimizarea managementului traficului aerian, ca urmare a utilizarii unor echipamente si tehnologii de ultima generatie.

Sistemul va fi implementat la Centrul Regional de Control al Traficului Aerian la Bucuresti, la alte patru unitati de control de apropiere, precum si la 15 turnuri de control de aerodrom.

Platforma companiei spaniole, pe care va fi dezvoltat acest sistem, este utilizata si pentru sistemele de management al traficului aerian din Spania, Germania, Marea Britanie si Olanda.

ROMATSA se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor si furnizeaza, din 1991 de cand a fost infiintata, servicii de trafic aerian. ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata, de importanta nationala, si functioneaza ca agent aeronautic civil certificat sa furnizeze servicii de navigatie aeriana in conformitate cu legislatia Cerului European Unic.

Veniturile Romtelecom, in scadere nesemnificativa in trimestrul trei

Romtelecom a inregistrat in al treilea trimestru o scadere nesminifcatia a veniturilor, de 0,6%, la 152,6 milioane de euro, ritmul fiind mai redus comparativ cu intervalul precedent. Totusi, compania a avut si o profitabilitate mai redusa, ca urmare urmare a investitiilor in proiecte ITC.

In trimestrul trei, profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) al Romtelecom, excluzand impactul planurilor de restructurare, a scazut cu 32,7%, de la 44,7 milioane euro in trimestrul trei din 2012, la 35,7 milioane euro.

Scaderea veniturilor s-a redus semnificativ fata de cel din trimestrul al doilea, cand a fost de 5%.

Romtelecom a inregistrat o crestere a clientilor pe segmentul de internet de mare viteza a crescut, cu 4,8% la 30 septembrie, de la 1,181 milioane anul trecut, la 1,237 milioane. De asemenea, a raportat o crestere de 7,2% a bazei de clienti abonati la serviciile de televiziune (satelit, cablu si televziune prin internet - IPTV), de la 1,231 milioane la 1,320 milioane.

In acelasi timp, numarul liniilor de voce operate de companie a coborat cu 3,8%, de la 2,360 milioane la 2,370 milioane.

La nivelul primelor noua luni, veniturile Romtelecom au coborat cu 4,9% la 446,8 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1989 ori