Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom a inaugurat cel mai sigur spatiu de gazduire de date din Romania

Romtelecom a inaugurat cel mai sigur spatiu de gazduire de date din Romania

Astazi, 23 mai 2006, a avut loc deschiderea oficiala a centrului de gazduire a datelor Cyber Host, un nou produs cu care Romtelecom intra in aria serviciilor IT specializate, de inalta performanta, care necesita o infrastructura solida si expertiza.

Cyber Host este singurul centru de date din Romania proiectat dupa ultimul standard al Asociatiei Industriei de Telecomunicatii, publicat in mai 2005. In plus, Cyber Host este locul in care se inregistreaza cea mai mare densitate de porturi de conectivitate din Europa A- 3500 de porturi intr-o sala de 180 mp.

Centrul de gazduire a datelor Cyber Host este cel mai nou produs oferit de Romtelecom clientilor business, care da posibilitatea stocarii si utilizarii informatiilor critice intr-un mediu IT securizat, flexibil si profesional. Dintr-un studiu realizat la cererea Romtelecom pe un esantion de 300 de companii rezulta ca 39% dintre acestea sunt interesate de servicii de server hosting de baza.

Pentru toate companiile interesate sa-si minimizeze costurile generate de datele pe care le au de administrat, fie ca e vorba de investitii in echipamente sau in personal, CyberHost ofera o serie completa de servicii de tip gazduire de echipament, folosirea de servere sau echipamente de stocare oferite in mod exclusiv sau partajat, salvare sau recuperare de date, securitate, design web, monitorizare proactiva, design si implementare de planuri de protectie in caz de dezastre, comunicatii de date si Internet, acces dedicat, etc.

Romtelecom este singura companie care poate oferi servicii complete care includ gazduire, comunicatii de date si Internet, echipamente, administrare de aplicatii si continut. De asemenea, compania poate oferi o gama larga de solutii pentru conectivitatea echipamentelor, aplicatiilor sau datelor gazduite in CyberHost, de la conexiuni Internet la nivel national si international, la interconexiuni de acces dedicate sau conexiuni sincrone de back-up.

Romtelecom detine in acest moment 2 centre de gazduire de date, in Bucuresti si Brasov, cu o suprafata totala de 900 mp, aceasta urmand sa fie extinsa la 1000 mp pana in aceasta toamna. Ambele centre asigura cele mai avansate sisteme de alimentare cu energie electrica, de prevenire si stingere a incendiilor. Centrul din Brasov, aflat intr-o zona cu grad de seismicitate scazut, este dedicat pentru back-up/disaster recovery.

Prin lansarea acestui nou produs, Romtelecom continua extinderea activitatii sale, propunandu-si de fiecare data ca scop final, performanta. Dupa ce a intrat cu succes pe piata de Internet si date, prin Cyber Host, Romtelecom face primii pasi pe piata serviciilor IT sofisticate si elitiste.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori