Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Propunerile in privinta listarii la bursa a actiunilor Romtelecom, in octombrie

Propunerile in privinta listarii la bursa a actiunilor Romtelecom, in octombrie
Primele propuneri in privinta procedurii si perioadei de listare la bursa a actiunilor Romtelecom vor veni din partea consultantului - consortiul compus din Credit Suisse Securities Limited si IEBA Trus- la mijlocul lunii octombrie, a anuntat, miercuri, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.'Consultantul a inceput procedura de evaluare si asteptam primele propuneri pe la mijlocul lunii octombrie. In functie de aceste propuneri vom putea avansa proceduri si date exacte in privinta listarii', a spus Nagy. Acesta a precizat ca obiectivul urmarit este obtinerea unui profit maxim din listarea la bursa a actiunilor Romtelecom. Valoarea de piata a acestor actiuni este estimata la un miliard de euro.

Oferta publica secundara vizeaza pana la 45,98972 la suta din actiunile Romtelecom.
Veniturile operatorului Romtelecom au inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o scadere cu 5,9 la suta fata de perioada similara din 2005, ajungand la 440 milioane euro, fata de 467,4 milioane euro in perioada similara din 2005, potrivit rezultatelor anuntate miercuri de grupul OTE.

In trimestrul II al acestui an, veniturile Romtelecom au scazut cu 9,2 la suta, comparativ cu trimestrul II din 2005, acestea ajungand la 217,2 milioane euro.
Profitul net al Romtelecom, in prima jumatate a anului, a scazut cu 75,6 la suta, ajungand la 14,6 milioane euro fata 59,8 milioane euro in perioada similara din 2005.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 626 ori