Primii doi retaileri de IT&C locali vor sa vanda in doua luni peste 10.000 de licente Windows 7

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 10:21
1803 citiri

Depozitul de calculatoare si eMag, cei mai mari retaileri de IT&C de pe piata, estimeaza ca vor vinde intre 22 octombrie si 31 decembrie peste 10.000 de licente ale noului sistem de operare al Microsoft, Windows 7, in ciuda contextului putin favorabil in care produsul se lanseaza pe piata.

"Avem asteptari mari de la Windows 7 si am pregatit pentru aceasta lansare cea mai mare campanie de promovare pentru un produs din istoria eMag", spune Radu Apostolescu, directorul de marketing al celui mai mare retailer de IT&C de pe piata.

"Vom avea configuratii speciale de desktop-uri si diverse modele de laptopuri si netbook-uri. Ne asteptam sa vindem 5.000 de licente de Windows 7 pana la finele anului - atat separat, cat si instalat pe PC-uri", a precizat Apostolescu pentru ZF, evitand insa sa ofere alte detalii despre campanie.

eMag, cel mai mare retailer de IT&C de pe piata, este si cel mai mare vanzator de laptop-uri de pe piata locala, singurul segment al pietei PC-urilor care a rezistat mai bine la criza, conform datelor din piata.

Romtelecom: calculatoarele vandute la pachet cu net vor avea Windows 7

Intr-un context economic dificil, pe o piata de PC-uri aflata la jumatate fata de 2008 din punctul de vedere al vanzarilor si avand in spate si reactiile negative la adresa Windows Vista, Microsoft Romania si-a mobilizat partenerii de pe piata locala pentru a transforma lansarea Windows 7 in ceea ce ar trebui sa fie cea mai mare lansare dedicata segmentului consumer din istoria filialei.

Acest efort, despre a carui dimensiune financiara reprezentantii Microsoft evita sa ofere detalii, va presupune si organizarea unui concert la Sala Polivalenta, impreuna cu Romtelecom. Cel mai mare operator de telefonie fixa a prins experienta in organizarea de concerte odata cu efortul, vizibil din 2007 incoace, de a creste notorietatea pe piata a serviciilor sale de televiziune prin satelit si internet.

Pe de alta parte, Romtelecom le va oferi clientilor sai care achizitioneaza servicii internet in combinatie cu un calculator si sisteme cu Windows 7. "Incepand din luna noiembrie, Romtelecom va avea in oferta sa si pachete de internet cu calculatoare care vor avea instalate sistemul Windows 7.

Suntem siguri ca Windows 7 va adauga si mai multa valoare pachetelor noastre de internet broadband", a declarat pentru ZF Joerg Zeddies, director executiv comercial, segment rezidential al Romtelecom. Operatorul controlat de grupurile OTE si Deutsche Telekom a vandut cateva zeci de mii de calculatoare in combinatie cu servicii de acces la internet. Romtelecom e numarul doi pe piata de servicii de internet, cu peste 700.000 de clienti. 

#retaileri, # laptop-uri, # licente, # vanzari , #stiri Romtelecom

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme