Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE pierde abonati in Grecia si Romania in ritm rapid

OTE pierde abonati in Grecia si Romania in ritm rapid

TO VIMA (Grecia): O accelerare insemnata a ritmului de pierdere a abonatilor in Grecia si Romania inregistreaza grupul OTE, conform rezultatelor din primul trimestru al 2007, inregistrand insa in acelasi timp o crestere a profitului net cu 28,4%, profit ce s-a cifrat la 140,9 milioane de euro, ca urmare a performantelor imbunatatite de functionare.

In aceeasi perioada de timp, cifra de afaceri a grupului a fost consolidata cu 8,8% in special ca urmare a integrarii grupului Germanos. Marja EBITDA la telefonia fixa din Grecia a ajuns in primul trimestru al anului la 34,5% fata de 26,8% in trimestrul corespondent al anului 2006.

Dupa cum se mentioneaza in comunicatul OTE, cifra de afaceri a grupului s-a cifrat la 1,508 miliarde de euro, inregistrand o crestere cu 8,8% in raport cu perioada corespondenta a anului 2006, fapt care este atribuit in special cresterii veniturilor din servicii pe zone extinse, din telefonia mobila in Grecia si in strainatate si din vanzarile de echipamente de telecomunicatii, ca urmare a alaturarii grupului Germanos.

Comentand rezultatele economice din primul trimestru al anului 2007, presedintele si CEO al grupului OTE, P. Vourloumis a subliniat ca: "Profitul pe actiune la nivelul grupului a prezentat o crestere cu 28,4% in primul trimestru al anului 2007.

In domeniul telefoniei fixe interne, actiunile de reducere a cheltuielilor - incepute in urma cu doi ani - au dat roade. in cazul RomTelecom pierderea de clienti ramane insemnata. in Grecia profitul din telefonia mobila ramane neschimbat, in timp ce se inregistreaza o crestere in Bulgaria si Albania".

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 854 ori