Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE ia in calcul aliante cu firme internationale pe piata romaneasca

OTE ia in calcul aliante cu firme internationale pe piata romaneasca
Grupul elen de telecomunicatii OTE, proprietarul operatorului de telecomunicatii RomTelecom, va analiza oportunitatea unor posibile aliante pe piata romaneasca cu companii internationale de profil."La nivel international, Romania va reprezenta o zona majora de interes. OTE va examina toate optiunile unor aliante cu companii internationale de telecomunicatii in aceasta zona, daca sint in conformitate cu interesul pe termen lung al companiei", a declarat presedintele si directorul general al OTE, Panagis Vourloumis.
Actionarii OTE au numit, joi, noul Consiliu de Administratie.

Potrivit lui Vourloumis, OTE intentioneaza sa se concentreze pe activitatile cu cel mai ridicat potential de crestere. In ceea ce priveste telecomunicatiile terestre din Grecia, accentul va cadea asupra serviciilor si infrastructurii de comunicatii in banda larga.

De asemenea, grupul grec va crea un sistem de monitorizare a activitatii subsidiarelor pentru a imbunatati cooperarea dintre acestea si compania mama.

Grupul OTE a consemnat, in 2003, un profit net de 433,4 milioane de euro, in crestere cu 25,3% fata de anul precedent. Veniturile operationale ale companiei au urcat, pe intreg anul 2003, cu 14,7%, pina la 4,9 miliarde de euro.

La sfirsitul lunii ianuarie a anului trecut, OTE a devenit actionar majoritar al RomTelecom, ridicindu-si participatia de la 35% la 54%, in urma unei tranzactii de achizitie de actiuni si majorare de capital, cu o valoare de 273 milioane dolari.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1346 ori