Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE a vandut 90 la suta din Armentel pentru 342 milioane euro

OTE a vandut 90 la suta din Armentel pentru 342 milioane euro
Grupul de telefonie Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a ajuns la un acord cu Vimpel-Communications (al doilea operator de telefonie mobila din Rusia) pentru vanzarea a 90 la suta din actiunile Armenia Telephone Company CJSC (Armentel), cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicatii din Armenia, tranzactia ridicandu-se la 342 milioane euro, informeaza un comunicat al grupului OTE.In conditiile in care pretul de vanzare pentru pachetul de 90 la suta din actiunile Armentel este de 342 milioane euro, intrega companie (inclusiv datoriile, taxele si alte obligatii de plata in valoare de 40 milioane euro) valoreaza aproximativ 420 milioane euro. Incheierea cu succes a tranzactiei depinde de obtinerea aprobarii autoritatilor de reglementare, fiind programata sa se finalizeze in cursul acestui an. Grupul bancar britanic HSBC Bank plc a fost consilierul grupului OTE pentru aceasta tranzactie.
OTE desfasoara operatiuni comerciale in domeniile telefoniei fixe si mobile in Romania, Serbia, Albania, FYROM, Bulgaria, Armenia si Iordania. OTE detine 54 la suta din actiunile Romtelecom, iar in vara anului trecut divizia Cosmote a achizitionat 70 la suta din Cosmorom printr-o injectie de capital de 120 milioane euro. Restul de 30 la suta din actiunile Cosmorom sunt detinute de Romtelecom.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 722 ori