Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nume ''grele'' vin la Bursa: Fondul Proprietatea si Romtelecom

Nume ''grele'' vin la Bursa: Fondul Proprietatea si Romtelecom
In viitorul apropiat, doi emitenti de referinta asteapta sa fie listati la Bursa de Valori Bucuresti: Fondul Proprietatea si Romtelecom.Consultantul juridic international pentru Fondul Proprietatea va fi ales in urmatoarea luna, crede Nicolae Ivan, presedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului. Firma selectata va trebuie sa se ocupe de organizarea unei licitatii publice internationale pentru desemnarea unei societati care sa se ocupe de administrarea Fondului. Potrivit reprezentantilor Fondului Proprietatea, licitatia va avea loc in luna mai 2006, iar pana la sfarsitul lunii iunie, va fi desemnat administratorul. De asemenea, se estimeaza ca listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi facuta pana la sfarsitul lunii aprilie. Apoi vor incepe procedurile pentru listarea la o bursa internationala. (>>>Gardianul)
Pentru selectarea consultantului juridic international care va asista Fondul "Proprietatea", se va organiza o licitatie la care s-au inscris deja 13 dintre cele mai importante companii de avocatura internationale. Firmele au ca termen mijlocul lunii martie pentru a-si depune ofertele. Principalul criteriu de selectie se refera la experienta in constituirea unui fond de investitii in valoare de cateva sute de milioane de euro. Consultantul juridic international va avea printre atributii redactarea caietului de sarcini pentru managerul de fond si organizarea licitatiei pentru selectia acestuia. De asemenea, va organiza o serie de conferinte care vor anunta lansarea Fondului pe piata si va oferi consultanta pentru toate negocierile in care va fi implicat Fondul. (>>>Adevarul)

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist. Fondul are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind la momentul prezent de 3,9 miliarde de euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala. (>>>Jurnalul National)

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va semna in urmatoarele zile contractul cu Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru listarea actiunilor detinute de stat la RomTelecom si va selecta in luna martie consultantul pentru privatizarea Societatii Nationale Radiocomunicatii (SNR), a declarat ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy la reuniunea IT&C in Europa, organizata la Camera de Comert de Industrie a Romaniei. MCTI a selectat la inceputul acestui an banca internationala de investitii Credit Suisse First Boston pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, respectiv 44,99% din titluri. (>>>Bloombiz.ro)

"Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare cu CSFB sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea acestui an sa putem lansa oferta publica initiala", a spus Nagy la acea data. Pachetul majoritar de actiuni RomTelecom (54,01%) este detinut de grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile companiei. In primele noua luni ale anului 2005, operatorul a raportat un profit net de 232,6 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au atins 690,7 milioane de euro. Rezultatele aferente intregului an 2005 vor fi date publicitatii la 27 februarie. (>>>Curierul National)

Nagy a mai spus ca, in cursul lunii martie, va fi stabilita si banca care va furniza serviciile de consultanta financiara in procesul de privatizare a SNR. "In urmatoarele zile vom prezenta bancilor preselectate caietul de sarcini, in baza caruia acestea vor putea sa isi intocmeasca oferta", a mai spus Nagy. La finele lunii decembrie 2005, MCTI a preselectat sapte banci de investitii din cele zece care au depus scrisori de intentie pentru oferirea de consultanta financiara in procesul de privatizare a SNR. (>>>Ziua)


Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 690 ori