Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MSI achizitioneaza servicii de consultanta juridica pentru finalizarea privatizarii Romtelecom

MSI achizitioneaza servicii de consultanta juridica pentru finalizarea privatizarii Romtelecom


Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat, pe propria pagina de Internet, anuntul privind lansarea procedurii de achizitie de servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii societatii Romtelecom, valoarea contractului fiind de maximum 500.000 de lei, fara TVA.

Conform caietului de sarcini, contractul, ce va avea o durata de doi ani de la data semnarii acestuia, ar urma sa aiba o valoare cuprinsa intre 128.000 si 500.000 de lei.

Practic, MSI urmareste, prin intermediul contractului de achizitie publica, sa beneficieze de servicii de asistenta, consultanta si/sau reprezentare juridica pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv in relatia cu consultantul, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic.

Persoanele interesate pot accesa documentatia aferenta acestei proceduri de achizitii pe site-ul MSI si pot depune ofertele la sediul ministerului de resort pana la data de 6 septembrie 2013, ora 12.00. In aceeasi zi, va fi programata si deschiderea ofertelor, iar criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

Hotararea de Guvern privind reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom a fost publicata, in data de 5 august, in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, banca de investitii sau consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii financiare pe piata de capital. In vederea organizarii procesului de selectie, evaluarii ofertelor consultantilor si selectarii consultantului se va constitui o comisie de evaluare si selectare a consultantului.

Ce indemnizatii vor avea membrii comisiei

Indemnizatia membrilor comisiei, inclusiv a presedintelui acesteia, va fi in cuantum de maximum 2.500 de lei/luna, iar cheltuielile vor fi suportate de MSI.

Guvernul a adoptat, in data de 24 iulie 2013, Hotararea care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin MSI, le detine in companie.

Actiunile au o valoare nominala de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Actiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat initial in anul 2005, trei ani mai tarziu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale reluand actiunile de finalizare a privatizarii companiei.

In ultimii trei ani, situatia financiara a Romtelecom arata faptul ca, in anul 2010, s-a inregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifra de afaceri de 3,028 miliarde lei, in anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifra de afaceri de 2,803 miliarde lei, in timp ce, in anul 2012, s-a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Castigurile operationale ajustate (EBITDA) ale Romtelecom au scazut, in cel de-al doilea trimestru din 2013, cu 17,1%, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, in timp ce veniturile s-au diminuat cu 4,9%, pana la 148,7 milioane euro, de la 156,3 milioane euro, in perioada aprilie - iunie 2012, releva rezultatele financiare ale companiei.

Astfel, castigurile operationale inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor au ajuns la valoarea de 33,5 milioane euro, in scadere cu 17,1%, fata de T2 din 2012, cand suma era de 40,4 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1729 ori