MSI achizitioneaza servicii de consultanta juridica pentru finalizarea privatizarii Romtelecom

Marti, 27 August 2013, ora 13:15
2123 citiri
MSI achizitioneaza servicii de consultanta juridica pentru finalizarea privatizarii Romtelecom

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat, pe propria pagina de Internet, anuntul privind lansarea procedurii de achizitie de servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii societatii Romtelecom, valoarea contractului fiind de maximum 500.000 de lei, fara TVA.

Conform caietului de sarcini, contractul, ce va avea o durata de doi ani de la data semnarii acestuia, ar urma sa aiba o valoare cuprinsa intre 128.000 si 500.000 de lei.

Practic, MSI urmareste, prin intermediul contractului de achizitie publica, sa beneficieze de servicii de asistenta, consultanta si/sau reprezentare juridica pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv in relatia cu consultantul, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic.

Persoanele interesate pot accesa documentatia aferenta acestei proceduri de achizitii pe site-ul MSI si pot depune ofertele la sediul ministerului de resort pana la data de 6 septembrie 2013, ora 12.00. In aceeasi zi, va fi programata si deschiderea ofertelor, iar criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

Hotararea de Guvern privind reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom a fost publicata, in data de 5 august, in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, banca de investitii sau consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii financiare pe piata de capital. In vederea organizarii procesului de selectie, evaluarii ofertelor consultantilor si selectarii consultantului se va constitui o comisie de evaluare si selectare a consultantului.

Ce indemnizatii vor avea membrii comisiei

Indemnizatia membrilor comisiei, inclusiv a presedintelui acesteia, va fi in cuantum de maximum 2.500 de lei/luna, iar cheltuielile vor fi suportate de MSI.

Guvernul a adoptat, in data de 24 iulie 2013, Hotararea care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin MSI, le detine in companie.

Actiunile au o valoare nominala de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Actiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat initial in anul 2005, trei ani mai tarziu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale reluand actiunile de finalizare a privatizarii companiei.

In ultimii trei ani, situatia financiara a Romtelecom arata faptul ca, in anul 2010, s-a inregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifra de afaceri de 3,028 miliarde lei, in anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifra de afaceri de 2,803 miliarde lei, in timp ce, in anul 2012, s-a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Castigurile operationale ajustate (EBITDA) ale Romtelecom au scazut, in cel de-al doilea trimestru din 2013, cu 17,1%, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, in timp ce veniturile s-au diminuat cu 4,9%, pana la 148,7 milioane euro, de la 156,3 milioane euro, in perioada aprilie - iunie 2012, releva rezultatele financiare ale companiei.

Astfel, castigurile operationale inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor au ajuns la valoarea de 33,5 milioane euro, in scadere cu 17,1%, fata de T2 din 2012, cand suma era de 40,4 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#privatizare romtelecom, #consultanta juridica privatizare, #Rometelecom, #achizitie servicii consultata MSI, #consultanta Minister Societate Informationala , #stiri Romtelecom