Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCSI, finantare de 627.000 euro pentru un proiect aplicat direct la Comisia Europeana

MCSI, finantare de 627.000 euro pentru un proiect aplicat direct la Comisia Europeana

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat marti ca a primit de la Comisia Europeana contractul de finantare pentru un proiect de dezvoltare a unui sistem cibernetic integrat la nivel european, cu o valoare totala de 627.000 de euro. 

Potrivit reprezentantilor ministerului, proiectul se numeste "Studiu in vederea dezvoltarii unui sistem cibernetic integrat la nivel european, utilizand un sistem pilot adresat principalilor furnizori nationali de Internet", prescurtat ECIS.

MCSI a aplicat pentru obtinerea finantarii acestui proiect la data de 1 septembrie 2009 in cadrul apelului destinat Prevenirii, pregatirii si managementului consecintelor unui act terorist si altor riscuri de securitate - Action Grants CIPS 2009 II si a primit confirmarea acceptarii proiectului la inceputul acestui an.


Proiectul se va desfasura pe o perioada de 22 de luni si presupune elaborarea unui studiu pentru dezvoltarea unui sistem european de protectie impotriva atacurilor cibernetice masive asupra infrastructurilor critice de IT&C, efectuate prin intermediul retelelor publice, ale furnizorilor de Internet, ale bancilor, fie ca este vorba de retele guvernamentale, ale unor companii private sau ale altor entitati institutionale.


Rezultatul va consta intr-un model integrat care va fi propus tutror furnizorilor de servicii electronice din UE.


"Obiectivele specifice ale proiectului ECIS sunt: promovarea si sustinerea coordonarii si cooperarii comunitare, precum si derularea unor exercitii comune utilizand diverse scenarii pentru a creste eficienta in domeniul protectiei infrastructurilor critice", se arata in comunicatul MCSI.


Printre partenerii implicati in derularea proiectului se numara Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, importante companii de comunicatii, cum ar fi Teletrans, Romtelecom, Vodafone, INES Grup, companii de securitate IT precum Provision, BitDefender sau Best Internet Security, precum si ONG-uri de profil - Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania sau ARNIEC/RoEduNet. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1720 ori
Citeste mai multe despremcsi finantare comisia europeana