MCSI, finantare de 627.000 euro pentru un proiect aplicat direct la Comisia Europeana

Marti, 24 August 2010, ora 18:47
1863 citiri
MCSI, finantare de 627.000 euro pentru un proiect aplicat direct la Comisia Europeana

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat marti ca a primit de la Comisia Europeana contractul de finantare pentru un proiect de dezvoltare a unui sistem cibernetic integrat la nivel european, cu o valoare totala de 627.000 de euro. 

Potrivit reprezentantilor ministerului, proiectul se numeste "Studiu in vederea dezvoltarii unui sistem cibernetic integrat la nivel european, utilizand un sistem pilot adresat principalilor furnizori nationali de Internet", prescurtat ECIS.

MCSI a aplicat pentru obtinerea finantarii acestui proiect la data de 1 septembrie 2009 in cadrul apelului destinat Prevenirii, pregatirii si managementului consecintelor unui act terorist si altor riscuri de securitate - Action Grants CIPS 2009 II si a primit confirmarea acceptarii proiectului la inceputul acestui an.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 22 de luni si presupune elaborarea unui studiu pentru dezvoltarea unui sistem european de protectie impotriva atacurilor cibernetice masive asupra infrastructurilor critice de IT&C, efectuate prin intermediul retelelor publice, ale furnizorilor de Internet, ale bancilor, fie ca este vorba de retele guvernamentale, ale unor companii private sau ale altor entitati institutionale.

Rezultatul va consta intr-un model integrat care va fi propus tutror furnizorilor de servicii electronice din UE.

"Obiectivele specifice ale proiectului ECIS sunt: promovarea si sustinerea coordonarii si cooperarii comunitare, precum si derularea unor exercitii comune utilizand diverse scenarii pentru a creste eficienta in domeniul protectiei infrastructurilor critice", se arata in comunicatul MCSI.

Printre partenerii implicati in derularea proiectului se numara Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, importante companii de comunicatii, cum ar fi Teletrans, Romtelecom, Vodafone, INES Grup, companii de securitate IT precum Provision, BitDefender sau Best Internet Security, precum si ONG-uri de profil - Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania sau ARNIEC/RoEduNet. 

#mcsi, # finantare, #comisia, # europeana , #stiri Romtelecom

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  3. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  4. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  5. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  6. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  9. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  10. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american